Cum să-ţi ştergi trecutul de pe internet

Din datele cunoscute până acum, ştergerea vieţii digitale poate fi o misiune foarte dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Un astfel de demers presupune automat să ştergi toate urmele lăsate de tine de-a lungul timpului pe internet.
Economica.net - sâm, 13 apr. 2013, 21:13
Cum să-ţi ştergi trecutul de pe internet

Asta înseamna, mai concret, ca este nevoie ca toate postarile tale, toate pozele, comentariile, dar şi toate profilurile media să dispară, scrie The Guardian

Pentru cei care însa vor să încerce, iată mai jos o listă cu care aţi putea începe acest proces: 

Sfatul 1. Dacă ai un cont de Facebook, atunci trebuie să schimbi toate setările publice în „private” sau „not shared” sau chiar „off”.

Sfatul 2. Află care sunt fotografiile în care ai fost tagguit pe Facebook şi încearcă să elimini eticheta cu numele tău. (Du-te pe pozele în cauză şi apasă pe Remove tag).

Sfatul 3. Dacă ai un cont de Google Blogger, va trebui să-l ştergi. Asta înseamnă că toate postările şi comentariile vor fi pierdute.

Sfatul 4. Daca ai cont Tumblr sau WordPress, si pe acestea va trebui sa le stergi. 

Dupa ce ai realizat cei patru pasi, incearca sa te cauti din nou cu ajutorul motoarelor de cautare. (Faceti acest lucru folosind formula – „nume si prenume” – in ghilimele.) Retineti faptul ca daca sunteti persoana publica, atunci publicatiile care v-au mentionat numele in articole ar putea refuza cererea de a sterge materialele.

Sfatul 5. Daca ati postat comentarii pe forumuri, cauta-le si incearca sa le stergi. Daca nu poti, cere-i administratorului de site sa faca acest lucru, dar incearca sa invoci un motiv foarte bun.

Sfatul 6. Incearca sa stergi orice fotografie postata pe Flickr sau alte site-uri asemanatoare. Acest lucru ramane valabil si pentru Facebook. (Cauta-ti din nou numele si prenumele in ghilimele si vezi ce rezultate iti returneaza Google. Vezi daca le poti sterge chiar tu, iar daca nu, va trebui din nou sa rogi administratorii de pagina sa o faca).

Sfatul 7. Continua sa iti cauti numele si afla ce a mai ramas vizibil despre tine. Va trebui sa apelezi la ajutorul celor care detin site-urile in cauza pentru a sterge informatiile de care vrei sa scapi pentru totdeauna. Sa fii pregatit de refuzuri, mai ales daca este vorba despre site-urile din SUA.

Sfatul 8. Orice ai postat in afara Facebook, Blogger sau WordPress ar putea ramane in arhiva internetului. De precizat este faptul ca aceasta arhiva nu are o modalitate explicita de a elimina site-urile din indexul sau.

Sfatul 9. De asemenea, trebuie sa stii faptul ca indiferent daca ai reusit sa stergi toate trimiterile explicite legate de numele tau, este foarte posibil ca atunci cand cineva te va cauta pe internet sa continue sa gaseasca postari mai vechi sau diferite informatii despre tine. 

In lista de mai sus nu a fost luata in calcul si stergerea istoricului de cautari Web retinute de Google, mai precizează The Guardian. Daca doriti sa nu mai fiti urmariti in secret, atunci trebuie sa stiti ca exista numeroase alte motoare de cautare ce nu fac acest lucru, spre exemplu – DuckDuckGo.com sau Blekko.com.

 

Surpriză uriaşă de la Apple – Pregăteşte gadget-uri cu ecran flexibil

A apărut prima imagine spion cu Lumia 928. Cum arată cel mai nou telefon Nokia FOTO

Prima imagine cu cel mai subţire telefon din lume. Cine îl face şi cât costă

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...