Deutsche Bank se pregăteşte de un Hard Brexit – Bloomberg

Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar german, se pregăteşte de un Hard Brexit (Brexit dur) şi probabil îşi va muta 'cea mai mare parte a activelor' în Frankfurt, le-a spus angajaţilor directorul general John Cryan într-un mesaj înregistrat, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 20 iul. 2017, 11:17
Deutsche Bank se pregăteşte de un Hard Brexit - Bloomberg

‘Există îngrozitor de multe detalii care trebuie rezolvate, în funcţie de cum vor arăta regulile şi reglementările, vom încerca să minimizăm efectele negative asupra clienţilor şi angajaţilor noştri. Dar în mod inevitabil vor fi angajaţi mutaţi în Frankfurt sau cel puţin va fi majorat numărul de angajaţi din acest oraş’, a declarat John Cryan.

Marea Britanie este cea mai mare piaţă de servicii financiare din Uniunea Europeană, iar instituţiile cu sediul în Regatul Unit, îngrijorate că ar putea pierde accesul la piaţa unică europeană după finalizarea Brexitului, iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg.

Cryan a explicat că Deutsche Bank nu-şi poate permite să amâne deciziile referitoare la Brexit în funcţie de evoluţia negocierilor privind viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Deşi Deutsche Bank nu va trebui să-şi înfiinţeze o nouă subsidiară pe continent, cum trebuie să facă alte bănci rivale din afara UE, probabil că Brexitul ‘ne va afecta semnificativ’, a avertizat şeful grupului bancar german.

Un purtător de cuvânt al băncii, Monika Schaller, a refuzat să comenteze declaraţia.

Analiştii se aşteaptă ca oraşul Frankfurt să fie principalul câştigător de pe urma Brexitului, deja Standard Chartered Plc, Nomura Holdings Inc, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc şi Daiwa Securities Group Inc au ales în ultimele săptămâni capitala financiară a Germaniei ca sediu al operaţiunilor lor în UE. Şi băncile americane de investiţii Morgan Stanley şi Citigroup Inc ar putea anunţa o decizie similară, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În ultimele luni a crescut preţul caselor din Frankfurt, în condiţiile în care cumpărătorii se aşteaptă ca profesioniştii din mediul bancar să se mute de la Londra la Frankfurt.

Frankfurt găzduieşte deja Banca Centrală Europeană şi este interesat să găzduiască şi Autoritatea Bancară Europeană (EBA), organismul care reglementează băncile din UE şi care a anunţat deja că va trebui să se mute de la Londra după decizia Marii Britanii de a ieşi din UE.

Marea Britanie va ieşi din UE la sfârşitul lui martie 2019, fapt care a forţat unele instituţii să-şi restructureze activitatea, iar marile bănci şi-au înfiinţat noi centre de operaţiuni în interiorul blocului comunitar pentru a-şi asigura accesul la clienţii din UE.

În prezent, aproape 30% din tranzacţiile valutare şi aproximativ 30% din întreaga creditare bancară din UE se face prin intermediul instituţiilor din City of London.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...