Dezbaterea legii offshore în comisii – amânată cu o săptămână – Camera Deputaţilor

Preşedintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a anunţat marţi că proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate săptămâna viitoare, decizia fiind luată după o discuţie cu Liviu Dragnea.
Economica.net - mar, 25 sept. 2018, 08:15
Dezbaterea legii offshore în comisii - amânată cu o săptămână - Camera Deputaţilor

„Am vorbit puţin mai înainte cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi pentru că avantajul României, obţinut în cursul lunii iulie, în urma formei finale aprobate de Camera Deputaţilor pentru legea offshore trebuie menţinut, legea nu va fi supusă analizei comisiilor reunite astăzi (marţi – n.r.), urmând să cântărim foarte bine toate implicaţiile şi influenţele asupra bugetului de stat şi avantajele pe care trebuie să le conserve statul român”, a declarat Iancu, la Parlament.

El a adăugat că marţi vor fi colectate amendamentele de la deputaţi, iar săptămâna viitoare proiectul de lege va intra în dezbaterea comisiilor „pentru o analiză foarte atentă cu un singur obiectiv – menţinerea avantajului dobândit deja de către România”.

Întrebat dacă există îndoieli cu privire la proiectul adoptat luni de Senat, Iancu a spus că o formă foarte bună şi echilibrată a fost cea adoptată de Parlament în iulie.

„După cum aţi văzut, forma adoptată de noi în iulie noi credem că a fost o formă foarte bună şi echilibrată. Din păcate, preşedintele României a returnat-o Camerei, acum noi trebuie să analizăm foarte atent, în aşa fel încât să ne menţinem avantajele dobândite în iulie. Toate aspectele care au reieşit din discuţiile de ieri (luni – n.r.) sau cu o săptămână înainte sunt de fapt analiză pentru această săptămână pentru noi. Forma finală o vom discuta săptămâna viitoare. Nu aş vrea să mă pronunţ astăzi, pentru că vreau să avem o formă finală după dezbateri cu toţi colegii, cu toate forţele politice implicate, însă cu acest mesaj care vine direct de la preşedinte (Liviu Dragnea – n.r.) – menţinerea avantajului dobândit de România în cursul lunii iulie. Sunt alte aspecte de detaliu care trebuie avute în vedere, pentru că vedem că în detalii se ascund anumite aspecte şi îngrijorări. Noi vrem să evităm îngrijorările, suspiciunile. Toate elementele de detaliu sunt subiectul acestei săptămâni”, a menţionat Iancu.

Proiectul de lege, aflat la reexaminare la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, urma să intre marţi în dezbaterea Comisiilor pentru industrii, buget şi administraţie din Camera Deputaţilor.

Proiectul a fost adoptat luni de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 81 voturi „pentru”, nouă ”împotrivă” (USR) şi 15 abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...