Dragnea avertizează OMV Petrom şi alte mari companii: Nu mai ameninţaţi şi şantajaţi statul român

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat joi că OUG privind măsurile fiscale va fi adoptată vineri şi a lansat un avertisment la adresa marilor companii ca urmare a criticilor la adresa actului normativ, spunându-le să înceteze să mai şantajeze public statul român, scrie News.ro.
Economica.net - vin, 21 dec. 2018, 05:56
Dragnea avertizează OMV Petrom şi alte mari companii: Nu mai ameninţaţi şi şantajaţi statul român

„Se pare că mâine vor adopta. A mai fost nevoie, din câte am înţeles de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, iar în rest prevederile rămân aceleaşi”, a menţionat Dragnea, conform News.ro.

El răspuns şi criticilor marilor companii referitoare la prevederile actului normativ.

„Am văzut, am citit, am auzit tot felul de reacţii din partea unora sau altora, inclusiv din partea unor companii, mari companii. Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai ameninţe statul român sau să încerce să şantajeze public statul român. Am făcut câteva afirmaţii destul de serioase duminică în cadrul Consiliului Naţional şi nu le-am făcut ca să ne aflăm în treabă. Statul român nu este un sat fără câini şi nu este un stat la cheremul vreunei companii, indiferent că este românească sau străină. Este o ordonanţă care are în vedere o situaţie mai bună din punct de vedere al aprovizionării cu energie, atât pentru economia românească, cât şi pentru cetăţenii români”, a declarat Dragnea.

Solicitat să precizeze la ce companii se referă, Dragnea a explicat că este vorba despre „OMV Petrom, care voalat a ameninţat statul român că o să diminueze producţia de gaze”.

„Încă o dată spun, cu tot respectul, dar cu toată fermitatea, să înceteze oricine să mai ameninţe statul român!”, a ţinut el să adauge.

Întrebat în legătură cu scăderea Bursei ca urmare a măsurilor fiscale anunţate de Guvern, Dragnea a spus că interesul Guvernului este să nu se prăbuşească economia românească.

În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, Liviu Dragnea a declarat: „Nu se va întâmpla nimic rău din câte am înţeles eu. Explicaţiile se dau după ce se adoptă ordonanţa, nu discutăm înainte, dar nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul ll de Pensii”

Întrebat în legătură cu posibilitatea retragerii banilor de cătree cei care au cotizat, el a răspuns: „Au rămas să discute guvern astăzi şi mâine dimineaţă să vadă care este cea mai bună variantă prin care fondurile de Pensii să funcţioneze în continuare şi să aibă şi posibilitatea legală să investească acei bani. Este vorba de investiţii care pot aduce profit pentru deponenţii români, ceea ce ne interesează foarte mult, iar în acelaşi timp să nu se pună problema afectării funcţionării şi existenţei Pilonului ll de Pensii.

„Vor stabili astăzi sau mâine care sunt cele mai bune prevederi prin care acele societăţi să poată funcţiona în continuare în nişte limite rezonabile, iar cetăţenii să poată opta dacă vor să mute bani în pilonul de Pensii sau să poată să investească în titluri de stat. Astea sunt variantele de lucru, lucrează în continuare şi ar putea să fie una dintre astea, s-ar putea să nu fie niciuna, cert este că nu mai poate fi păstrat acel procent, acel comision, acea taxă pe care aceste societăţi o pun pe banii pe care deponenţii îi pun în Pilonul ll de Pensii. Eeste vorba de taxă de 2,5% care a fost stabilită la început când a fost înfiinţate aceste societăţi, pentru a se organiza”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului Dacia Sandero în fața unor concurenți ca Volkswagen Golf sau Toyota Yaris......
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă ...