Dragnea: Vom merge la Cotroceni cu o delegaţie formată din trei social-democraţi şi doi membri ai ALDE

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că o delegaţie PSD-ALDE va participa la consultările care vor avea loc, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.
Economica.net - mar, 16 ian. 2018, 13:52
Dragnea: Vom merge la Cotroceni cu o delegaţie formată din trei social-democraţi şi doi membri ai ALDE

‘Am discutat subiectul astăzi pentru că, da, am spus că nu vom mai merge niciodată la Cotroceni în actualul mandat, dar când am spus-o, nu m-am gândit că o să mai fie nevoie mergem la o nouă rundă de consultări’, a declarat Dragnea, marţi, la sediul PSD.

El a precizat că va face parte din delegaţie alături de secretarul general al PSD, Marian Neacşu, şi de încă un social-democrat, al cărui nume nu este încă stabilit, precum şi de doi reprezentanţi ai ALDE.

Procedura prin care Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcţia de premier a fost una nouă în Comitetul Executiv Naţional al PSD, a declarat marţi preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

‘Am avut şedinţa CExN, în urma deciziei de aseară, pentru a discuta şi stabili împreună care este propunerea noastră de prim-ministru care va fi înaintată preşedintelui României. A fost o procedură nouă în CExN, în care au fost mai multe propuneri, cei care au propus şi-au susţinut propunerile respective, a fost o discuţie foarte bună şi am ajuns la concluzia cu toţi că genul ăsta de discuţii, de proceduri sunt cele mai bune şi mai sănătoase. În final, a fost votată doamna Viorica Dăncilă – şeful delegaţiei PSD la Parlamentul European, doar cu o abţinere’, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

El a adăugat că a mai fost propusă pentru funcţia de premier Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al PSD, care însă spre finalul şedinţei şi-a retras candidatura.

‘Şi eu am cerut colegilor mei să fie de acord să avem un dialog cu doamna Viorica Dăncilă înainte de a supune la vot această propunere. Eu i-am pus foarte multe întrebări, colegii au pus foarte multe întrebări generate de o mare parte din cauzele care au făcut să ajungem în această situaţie. Au fost întrebări puse civilizat, s-a răspuns civilizat şi intenţia mea a fost ca doamna Viorica Dăncilă, dacă va fi acceptată de preşedintele României, să fie conştientă de riscurile la care se expune şi de greşelile pe care le-ar putea face şi care să ducă la o relaţie tensionată cu colegii din partid sau cu membri din Guvern sau la o comunicare defectuoasă. Doamna Viorica Dăncilă a fost propusă de Niculae Bădălău. De asemenea, au susţinut şi colegele din organizaţia de femei această propunere. A fost o discuţie bună, o întâlnire bună, care sper să aibă finalitate la preşedintele României’, a detaliat liderul PSD.

Potrivit acestuia, Dăncilă nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare al PSD şi nici de iniţiativele de îmbunătăţire a Legilor Justiţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...