Efectul biletelor de avion cu 5 euro de la Ryanair

Din ce în ce mai mulţi români circulă cu avionul pe măsură ce companiile aeriene, în special cele low-cost, vin cu noi destinaţii şi oferte. Cu 20% a crescut traficul de pasageri în primele nouă luni din acest an, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. 
Andrada Ghira - mar, 06 dec. 2016, 22:04
Efectul biletelor de avion cu 5 euro de la Ryanair

Peste 12 milioane de pasageri au călătorit cu avionul în România şi în afara ţării, arată datele INS pentru primele nouă luni din acest an. Creşterea este cu 20% faţă de numărul de pasageri înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din cei 12.153.382 de pasageri, 10.996.002 au călătorit spre destinaţii din afara ţării, în timp ce pe rutele interne au călătorit 1.157.380 de pasageri.  

Şi traficul de pasageri pe cursele interne a crescut cu aproape 15%. Motivul? Companiile aeriene Blue Air şi Wizz Air au început în vara acestui an operarea zborurilor de la Bucureşti spre Cluj-Napoca. Şi gigantul low-cost Ryanair operează zboruri interne, de la Bucureşti la Timişoara, însă de la 1 noiembrie.

Destinaţiile cu cele mai mari creşteri 

Creşteri spectaculoase în ceea ce priveşte traficul de pasageri s-au înregistrat pe patru rute. Spre exemplu, în primele nouă luni din acest an, au călătorit spre Londra Luton 505.987 pasageri, cu aproape 30.000 mai mulţi decât pe parcursul întregului an 2015. 

Celelalte destinaţii spre care au călătorit mai mulţi români în primele nouă luni din acest an comparativ cu întregul an 2015 sunt Bologna, Milano Bergamo şi Roma Ciampino. 

Această creştere a traficului de pasageri pentru cele trei destinaţii ar putea fi dată de campania agresivă de preţuri mici dusă de Ryanair, care pe parcursul anului a avut mai multe oferte de bilete la 5 euro spre aceste destinaţii. Pentru luna februarie, compania oferă bilete la preţul de 10 euro dus-întors pentru Milano Bergamo. 

Unde au mai plecat românii

La fel ca şi anul trecut, aeroportul spre care s-au îmbarcat cei mai mulţi pasageri, peste o jumătate de milion, este Londra Luton, spre care zboară Wizz Air, Blue Air şi Tarom. Al doilea aeroport spre care s-au îmbarcat cei mai mulţi pasageri este aeroportul Munchen, cu 303.357 pasageri, urmat de aeroportul Milano-Bergamo, cu 245.429 de pasageri.

În continuare topului, peste 209.000 de pasageri au călătorit spre Madrid Barajas, 206.192 spre Roma Ciampino, 182.542 spre Viena, 169.211 de pasageri s-au îmbarcat cu destinaţia Amsterdam, 159.459 au călătorit spre Roma-Fiumicino şi 158.237 spre Tel Aviv. 

CITEŞTE ŞI Tarom zboară din ce în ce mai jos. După Wizz Air, şi Blue Air va depăşi compania naţională

Te-ar mai putea interesa și
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord în disputa privind contractul colectiv de muncă, transmite DPA....
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.113 lei, a anunţat, ...
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând din acest an
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând ...
Agricover Holding, un grup de companii care activează în sectorul de agribusiness european, lider de piață în România, ...
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător ...