Enel dă 10 milioane de euro pentru sute de angajaţi temporari care vor executa „misiuni cu caracter precis”. De ce „închiriază” compania oameni

Enel Energie Muntenia a cumpărat, prin sistemul de licitaţii publice, servicii de muncă temporară în valoare de 40,15 milioane de lei fără TVA (aproximativ 10 milioane de euro cu tot cu TVA). Compania caută 314 angajaţi temporari, care vor presta "misiuni cu caracter precis şi temporar" la mai multe filiale ale grupului italian din România.
Economica.net - lun, 11 sept. 2017, 21:02
Enel dă 10 milioane de euro pentru sute de angajaţi temporari care vor executa

Contractul a fost câştigat de companiile Agenţia de servicii Professional, Adecco Resurse Umane şi Lugera & Makler şi se va derula pe o perioadă de doi ani.

Potrivit caietului de sarcini, cei mai mulţi angajaţi temporari, în număr de 174, vor intra în serviciul E-Distribuţie Muntenia, restul până la 314 urmând să lucreze pentru Enel Energie SA, Enel Energie Muntenia, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea, Enel Servicii Comune, Enel România SRL şi Enel Trade România.

Agenţiile de resurse umane trebuie să pună la dispoziţia Enel salariaţi temporari pentru posturi solicitate expres de grup, selectaţi de companiile din grup care vor beneficia de serviciile angajaţilor.

Salariile, descrierea joburilor, termenul contractelor de muncă temporară, locul prestării, programul de lucru, condiţiile de muncă şi eventuale facilităţi şi beneficii suplimentare vor fi stabilite prin anexe la contractul subsecvent acordului cadru.

La licitaţie au mai participat Humangest Group şi Manpower HR.

Într-un răspuns la solicitarea ECONOMICA.NET de ce a recurs la forţa de muncă temporară, reprezentanţii Enel spun că e nevoie de oamenii pe timp limitat mai ales pentru asistenţa în semnarea noilor contracte de furnizare de energie electrică dar şi pentru că, date fiind noile servicii pe care compania le oferă în contextul liberalizării pieţei, are nevoie de personal suplimentar.

Iată, integral, răpspunsul Enel la solicitarea ECONOMICA.NET de ce a fost nevoie de recursul la o firmă de închiriere de personal.

„Companiile din România ale Grupului Enel activează într-o piață extrem de competitivă și dinamică, aflată într-un proces de transformare atât ca urmare a transformărilor tehnologice prin care trece industria energiei la nivel mondial cât și ca urmare a schimbărilor specifice pieței românești. Întrucât este vorba de companii cu obiecte de activitate diferite, motivele pentru angajarea de forță de muncă suplimentară sunt diverse, dar există și nevoi comune, cum ar fi necesitatea angajării temporare pentru pozițiile ocupate de angajatele aflate în concediu de maternitate sau de creștere a copilului.

Astfel, în cazul companiilor de furnizare de energie, există vârfuri de activitate temporare determinate, printre altele, de:

– liberalizarea pieței de electricitate și mărirea numărului de clienți de pe piața competitivă, ceea ce presupune un volum mare de acțiuni aferente interacțiunii cu clienții: negociere și semnare de contracte, activarea acestora, comunicări cu clienții eferente derulării contractelor, facturare, etc
– intrarea pe piață cu servicii noi, cum ar fi furnizarea de gaze naturale sau servicii adăugate aferente contractelor de furnizare de energie și gaze
– acțiuni determinate de reglementările din domeniu, cum ar fi transmiterea și semnarea noilor contracte tip de furnizare de energie electrică consumatorilor casnici beneficiari ai serviciului universal de către furnizorii de ultimă instanță, cum sunt Enel Energie și Enel Energie Muntenia. Aceasta ce presupune un volum foarte mare de corespondență și interacțiuni cu clienți, dar și de operațiuni, atât în front office, cât și în back office”

În cazul celorlalte activități, este nevoie de personal suplimentar temporar pentru a asigura implementarea unor proiecte speciale cum ar fi noi sisteme informatice sau pentru acoperirea unor nevoi suplimentare de proiectare și verificare a funcționării rețelelor, pentru acoperirea pozițiilor ca urmare a unor situații cum ar fi concediile de maternitate. În același timp, serviciile de muncă temporară pot reprezenta o oportunitate pentru angajați de a dobândi experiență în cadrul companiei și de a fi angajați pe o perioadă nedeterminată atunci când vor deveni necesare poziții de acest tip sau când vor trebui acoperite ca urmare a pensionării sau fluctuației de personal. Este important de menționat că volumul celor trei contracte atribuite este unul maximal, acoperitor, și nu unul minimal. Companiile vor solicita furnizorilor selectați prin licitația publică serviciile respective în limita nevoilor lor, pe parcursul perioadei de derulare a contractelor.”

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Din cei 2,8 milioane de clienţi, 500.000 sunt clienţi rezidenţiali în regim de piaţă concurenţială.

Te-ar mai putea interesa și
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut toate acţiunile de clasă B....
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează licitație pentru concesionarea lucrărilor ...
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Alături de grupul Renault, un obișnuit al ultimelor expoziții auto europene, grupurile BMW și Stellantis ar putea participa ...
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere ...