Eurolife ERB România – Veniturile din prime de asigurări au crescut cu 62% în 2017, la 110 milioane lei

Grupul Eurolife ERB Asigurări, care deţine în România două companii - de asigurări de viaţă şi respectiv de asigurări generale, a înregistrat în 2017 prime brute subscrise de aproximativ 110 milioane lei, în creştere cu 62% comparativ cu sfârşitul anului 2016, a anunţat grupul financiar, într-un comunicat de presă, preluat de Agerpres.
Economica.net - mie, 06 iun. 2018, 09:56
Eurolife ERB România - Veniturile din prime de asigurări au crescut cu 62% în 2017, la 110 milioane lei

Eurolife ERB Asigurări a obţinut un profit net consolidat de peste trei milioane de lei şi a raportat cheltuieli investiţionale de 4,6 milioane lei, dublu faţă de anul anterior.

‘Rezultatele înregistrate în 2017 au fost în linie cu aşteptările, cu atât mai mult cu cât au fost înregistrate pe fondul iniţierii unui amplu proces de redefinire totală a business-ului din punct de vedere strategic’, a declarat Anita Niţulescu, CEO Eurolife ERB Asigurări.

Potrivit companiei, rezultatele anului 2017 au fost susţinute de apetenţa românilor pentru produsele tradiţionale şi de protecţie. Astfel, s-a menţinut tendinţa crescătoare pe segmentul asigurărilor de viaţă (avans de peste 50%), susţinută şi de preferinţa tot mai evidentă pentru produsele individuale – independente de contractarea unui credit. Mai mult, asigurările de viaţă cu componentă de economisire au înregistrat şi ele un avans de peste 20%, în termeni de prime brute subscrise.

De asemenea, asigurările facultative de locuinţă (‘Casa Ta’) au înregistrat un avans de 28%, în timp ce poliţele care acoperă riscul de accident (Protect Accident) au ajuns la prime subscrise în creştere cu peste 18%.

‘România este încă o piaţă emergentă, caracterizată de venituri încă sub media europeană şi putere de cumpărare scăzută, dar cu un potenţial semnificativ de a ajunge la statutul de piaţă matură”, se spune în comunicat. Eurolife ERB Asigurări aparţine Fairfax.

Te-ar mai putea interesa și
SoftOne lansează Shopranos, o nouă platforma eCommerce B2B, în România
SoftOne lansează Shopranos, o nouă platforma eCommerce B2B, în România
SoftOne România, parte din SoftOne Group, lider în furnizarea de soluții business software în Grecia și Europa de Sud-Est lansează Shopranos, o nouă platformă eCommerce B2B pe piața din......
Noul Chat GPT-4o, semnal important în piață pentru investitori. De ce aceștia nu trebuie să rămână în urmă?
Noul Chat GPT-4o, semnal important în piață pentru investitori. De ce aceștia nu trebuie să rămână în urmă?
După ce OpenAI a prezentat cel mai recent model al său, Chat GPT-4o, care pare a fi unul ce schimbă regulile jocului în ...
DAN AIR lansează din această iarnă zboruri directe din Bacău către Paris și Dortmund
DAN AIR lansează din această iarnă zboruri directe din Bacău către Paris și Dortmund
Oeratorul aerian DAN AIR a anunțat astăzi că a lansat oficial orarul de iarnă al zborurilor sale în care a introdus ...
Până la 2 trilioane de dolari sunt spălați anual la nivel global. Stadiul acțiunilor de prevenire, detectare și limitare a criminalității financiare la nivel internațional. Care sunt riscurile emergente?
Până la 2 trilioane de dolari sunt spălați anual la nivel global. Stadiul acțiunilor de prevenire, detectare și limitare ...
Crizele recente au produs schimbări profunde în toate aspectele mediului de afaceri, iar nevoia de viteză și flexibilitate ...