Exportul de incubatoare de ouă aduce profit la Curtea de Argeş

Una dintre puţinele companii de electrocasnice care au supravieţuit din secolul trecut, Electroargeş Curtea de Argeş, a raportat aseară o creştere a afacerilor de aproape 21%, în 2011, până la 125,6 miliaone de lei. Exportul de aspiratoare şi mai ales de incubatoare de ouă în Moldova, Italia , Libia şi Spania a menţinut profitul la peste 7 milioane de lei, chiar dacă a scăzut cu 3,6%.
Adrian N. Ionescu - mie, 07 mart. 2012, 08:11
Exportul de incubatoare de ouă aduce profit la Curtea de Argeş

Profitul a scăzut uşor, „ca urmare a cheltuielilor pentru reorganizarea sectorului productiv, pentru susţinerea punerii în fabricaţie de noi produse“, se spune în raportul Electroargeş (simbol bursier ELGS) trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Unul dintre produsele noi puse în fabricaţie este dispozitivul destinat absorbţiei eficiente a fumului şi a gazelor arse din coşuri precum şi asigurării funcţionalităţii hornului prin mărirea tirajului, folosirea vântului pentru ventialţie și protecția împotriva apei.

Exportul se bazează mai ales pe vânzările mai mari de aspiratoare către grupul german Kaercher, principalul client al companiei. Pe dezvoltarea relaţiei cu acest importator se bezează şi politica companiei, potrivit raportului trimis la bursă.

Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a preluat controlul companiei acum doi ani, dar, între timp, raportările au redus controlul oficial la 27% din totalul de acţiuni, prin firma Portavion. Alte 30% sunt distribuite al diverse firme, dintre care peste 25% aparţin companiei Bran Oil.

Peste 42% din acţiuni sunt ale diverselor persoane fizice.

Cătălin Chelu a încercat să evite derularea unei oferte publice obligatorii de preluare, atunci când era suspectat că se află la controlul a peste 33% din acţiuni.

Principalul acţionar minoritar al Electroargeş şi fost competitor al lui Chelu este investitorul Tudor Dumitru, care nu a participat, însă la o majorare de capital şi, din această cauză şi-a diminuat participaţia până sub 10% .

Valoarea de piaţă a Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS) este de aproape 19 milioane de lei, cam aceeaşi de acum un an. Capitalizarea (preţul acţiunii ELGS înmulţit cu numărul total de acţiuni) a crescut de peste 3 ori în toamna trecută pe fondul luptei dintre acţionari pentru controlul companiei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă se va opri duminică, 19 mai
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă se va opri duminică, 19 mai
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită, pentru lucrări de întreținere începând cu data de 19 mai, vreme de peste cinci săptămâni, potrivit datelor Transelectrica....
Piața mașinilor electrice, între febra reglementărilor și evoluția fără precedent. Cât de influențată este România?
Piața mașinilor electrice, între febra reglementărilor și evoluția fără precedent. Cât de influențată este România?
Ritmul schimbărilor înregistrate de sectorul auto este fără precedent, vehiculele moderne devenind tot mai computerizate, ...
DEER a făcut investiții de 70,3 milioane de lei în primul trimestru din 2024, o creștere cu 7,7% a valorii lucrărilor finalizate
DEER a făcut investiții de 70,3 milioane de lei în primul trimestru din 2024, o creștere cu 7,7% a valorii lucrărilor ...
Distribuție Energie Electrică România (DEER), companie membră a Grupului Electrica, anunță că la finalul primului ...
BCR participă în programul IMM PLUS
BCR participă în programul IMM PLUS
Banca Comercială Română participă în programul IMM PLUS, care în 2024 beneficiază de un plafon de garantare de aproximativ ...