FMI este gata să evalueze necesarul de finanţare al statului Nepal, după cutremur

FMI este gata să trimită o echipă în Nepal, pentru evaluarea necesarului de finanţare, în timp ce guverne, companii private şi grupuri umanitare s-au mobilizat să sprijine acest stat după cel mai grav cutremur produs în ultimele opt decenii, transmite Bloomberg.
Economica.net - Dum, 26 apr. 2015, 13:35
FMI este gata să evalueze necesarul de finanţare al statului Nepal, după cutremur

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, şi-a exprimat „profunda simpatie” faţă de populaţia nepaleză şi a afirmat într-un comunicat că va colabora cu Banca Mondială, Banca Asiatică pentru Dezvoltare şi alte agenţii, pentru acordarea de ajutor.

Peste 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit datelor existente, în cutremurul de 7,8 grade produs sâmbătă în Nepal. Bilanţul este aşteptat să crească, pe măsură ce echipele de salvare caută supravieţuitori sub ruinele clădirilor prăbuşite.

Nepal este una dintre cele mai sărace ţări din Asia, cu un venit mediu pe cap de locuitor de circa 62,5 dolari pe lună. Funcţionarea infrastructurii, de la telefonia mobilă la sistemele de purificare a apei, a fost întreruptă din cauza cutremurului.

Organizaţii importante precum Oxfam, Save the Children şi Unicef au publicat apeluri pentru sprijinirea Nepalului, pe site-urile proprii, iar reţelele de socializare abundă în imagini cu distrugerile provocate de cutremur.

Unicef oferă provizii, inclusiv tablete de purificare a apei, truse igienice şi suplimente nutritive, colaborând cu guvernul şi alţi parteneri din Nepal pentru a acoperi nevoile imediate ale copiilor.

Guvernul american a alocat deja fonduri iniţiale de sprijin de 1 milion de dolari, sumă egală cu cea oferită de gigantul din sectorul tehnologiei Google. Un director din cadrul Google şi-a pierdut viaţa într-o alunecare de teren pe muntele Everest, iar compania încearcă să aducă acasă alţi trei angajaţi. Circa 18 străini au murit după o avalanşă pe Everest, potrivit CNN.

Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională din Statele Unite şi China vor trimite echipe de asistenţă în caz de dezastru. CITEŞTE mai multe pe Mediafax.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...