Traderul care a provocat pierderi de 5 miliarde de euro băncii Societe Generale s-a predat poliţiei

Jerome Kerviel, revenit din Italia şi aşteptat în Franţa pentru a efectua o pedeapsă cu închisoarea, a fost reţinut duminică la miezul nopţii în localitatea Menton (sud-est), la scurt timp după ce a trecut frontiera, a transmis o corespondentă a agenţiei France Presse aflată la faţa locului.
Economica.net - lun, 19 mai 2014, 05:46
Traderul care a provocat pierderi de 5 miliarde de euro băncii Societe Generale s-a predat poliţiei

Fostul trader al grupului Societe Generale, condamnat la cinci ani de închisoare dintre care trei cu executare pentru că a provocat pierderi uriaşe fostei sale bănci, avea termen până la miezul nopţii pentru a se prezenta la comisariatul de poliţie din Menton, localitate de la frontiera cu Italia.

El a fost abordat de doi poliţişti în civil care l-au urcat rapid într-o maşină. Jerome Kerviel nu a opus nicio rezistenţă, după cum a anunţat duminică seară, înainte de a pătrunde pe teritoriul Franţei.

Intervenţia s-a desfăşurat foarte repede, lăsându-i descumpăniţi pe susţinătorii lui Jerome Kerviel, printre care unii cu lacrimi în ochi.

‘Este dureros. Vom organiza un sit-in paşnic în faţa comisariatului din Menton’, a declarat părintele Patrice Gourrier, tovarăşul de drum al lui Kerviel.

În timp ce se pregătea, sâmbătă, să revină în Franţa, fostul trader a anunţat în cele din urmă, cu 100 de metri înainte de graniţă, intenţia sa de a rămâne în Italia până când preşedintele François Hollande nu va oferi ‘imunitate’ pentru martori în cazul său. Palatul Elysee a răspuns simplu că, dacă Jerome Kerviel solicită graţierea prezidenţială, cererea sa va fi examinată ‘conform procedurii obişnuite’.

În luna ianaurie 2008, după ce a descoperit expunerea enormă acumulată de Jerome Kerviel pe o piaţă afectată deja de criza creditelor subprime, Societe Generale a decis să scape de poziţiile de aproximativ 50 de miliarde de euro asumate de traderul său, înregistrând la final o pierdere de 4,9 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro în securizarea şi întărirea frontierei sale estice, care este de asemenea frontiera Uniunii Europene în faţa unor potenţiali duşmani, a declarat......
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez ...
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...