Franţa măreşte cu 130 de milioane euro ajutorul public pentru dezvoltare

Proiectul de buget al Franţei pentru 2019, prezentat luni, prevede alocarea a aproximativ trei miliarde de euro ajutorului public pentru dezvoltare, cu 130 de milioane mai mult decât în acest an, o creştere salutată de ONG-uri care aşteaptă totuşi mai mult, relatează AFP.
Economica.net - lun, 24 sept. 2018, 17:10
Franţa măreşte cu 130 de milioane euro ajutorul public pentru dezvoltare

Suma totală prevăzută pentru ajutorul public pentru dezvoltare anul viitor se ridică la 3,08 miliarde de euro, o creştere de 0,5% în raport cu anul în curs, se arată în proiectul de buget.

Această creştere „marchează în cele din urmă începutul traiectoriei ascendente pentru a ajunge la finalul actualului mandat prezidenţial de cinci ani la 0,55% din venitul naţional brut alocat ajutorului pentru dezvoltare, în urma angajamentului preşedintelui” Emmanuel Macron, a afirmat Friederike Räder, directoare pentru UE şi Franţa a ONG-ului ONE.

„Totuşi, aceasta nu este decât o primă etapă pentru a atinge 0,7%, angajamentul internaţional al Franţei”, a subliniat ea, solicitând acordarea fondurilor „în primul rând celor mai sărace ţări din Africa şi pentru proiectele care vizează femeile şi fetele”.

ONG-ul Oxfam a salutat această creştere „binevenită”, reamintind că ea „survine după mai mulţi ani de scăderi majore”.

„Este nevoie acum de un impuls major pentru ca Franţa să fie la înălţimea ambiţiilor şi angajamentelor asumate la nivel internaţional”, a declarat de asemenea Michael Siegel, purtător de cuvânt al Oxfam France, potrivit unui comunicat.

Preşedintele Emmanuel Macron s-a angajat ca până în 2022 să crească la 0,55% din Venitul naţional brut ajutorul public al Franţei.

La un nivel de 0,43% în acest an, ajutorul francez rămâne cu mult sub obiectivul ONU de 0,7% atins de numai cinci ţări (Danemarca, Luxemburg, Norvegia, Regatul Unit şi Suedia).

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...