GE inaugurează noul sediu al centrului de software din Bucureşti şi va recruta cel puţin 100 de specialişti IT

Centrul de software Grid Software Solutions al gigantului american General Electric (GE) se mută în casă nouă şi va recruta cel puţin 100 de specialişti IT de top în următorii doi ani.
Economica.net - mie, 30 aug. 2017, 10:55
GE inaugurează noul sediu al centrului de software din Bucureşti şi va recruta cel puţin 100 de specialişti IT

Compania face parte din divizia GE Power a General Electric şi dezvoltă soluţii software pentru companiile de utilităţi din industria de energie, pentru maximizarea fiabilităţii, eficienţei şi rezilienţei reţelelor. GE Power Grid Solutions are peste 19.000 de angajaţi în 80 de ţări.

Centrul de software GE din Bucureşti a anunţat, miercuri, lansarea campaniei de recrutare pentru extinderea echipei de specialişti IT.

„Centrul nostru de soluții software joacă un rol semnificativ în realizarea misiunii GE de a deveni parte din Top 10 în rândul companiilor de software în următorii ani”, a declarat într-un comunicat Cristian Colțeanu, Președinte și CEO GE pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. „În contextul în care România se transformă, treptat, într-un centru digital al regiunii, digitalizarea a devenit un avantaj major pentru creșterea valorii și a eficienței în industria energetică locală”.

„Suntem încântați de creșterea accelerată a centrului SWS din România, într-o piață de IT extrem de competitivă și dinamică. Începând cu anul 2015, am angajat peste 100 de persoane și suntem hotărâți să menținem același ritm de recrutare a specialiștilor în domeniul digital pe parcursul următorilor doi ani„, a declarat Silviu Crețean, Senior Services Director în cadrul GE Software Delivery Center din București.

Din luna august, compania s-a mutat într-o clădire de birouri nouă din apropierea Guvernului, unde ocupă 3.000 de metri pătraţi. Clădirea este dotată cu încărcătoare pentru maşini electrice, vestiare şi duşuri, iar angajaţii GE beneficiază de peste 200 de locuri de parcare.

„Echipa actuală de 130 de specialiști din cadrul centrului GE Software Solutions oferă asistență tehnică la nivel mondial pentru proiecte precum integrare, dezvoltare de software și testare. Mai mult, centrul contribuie la stabilitatea rețelei energetice, sprijinind furnizorii de energie să reacționeze prompt la fluctuațiile cererii de energie din rețea și să asigure siguranța rezervelor de energie”, se arată în comunicat.

Anul acesta, GE aniversează peste trei decenii de activitate în România. Istoria companiei a început în 1984, când GE a furnizat unități de turbo-generatoare pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă. Astăzi, toate diviziile GE sunt prezente pe piața locală și aproape 1.000 de angajați deservesc clienții din țară și din străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA ...
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat aseară, printr-o ceremonie organizată în Stația Electrică de Transformare Porțile de Fier, Linia Electrică......
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă ...
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute ...
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până ...