Goldman Sachs va apăra Commerzbank împotriva potenţialelor oferte de preluare – Reuters

Commerzbank, al doilea grup bancar german, a angajat Goldman Sachs pentru a o ajuta să se apere împotriva potenţialelor oferte de preluare, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în urma sporirii speculaţiilor pe acest subiect.
Economica.net - mar, 24 oct. 2017, 18:38
Goldman Sachs va apăra Commerzbank împotriva potenţialelor oferte de preluare - Reuters

Există speculaţii că Executivul german şi-ar putea vinde participaţia de aproximativ 15% în Commerzbank, astfel încât banca este o ţintă de preluare.

Reprezentanţii Commerzbank şi Goldman Sachs nu au comentat informaţia.

Şi publicaţia britanică Financial Times informase anterior că grupul bancar german a angajat Goldman Sachs şi Rothschild să analizeze posibile scenarii de fuziuni şi achiziţii ( M&A).

Luna aceasta, şeful grupului bancar francez Credit Agricole, Philippe Brassac, a declarat că este interesat de Commerzbank, dacă banca germană va fi scoasă la vânzare.

Planul strategic al Credit Agricole prevede concentrarea pe creştere organică până în 2019. ‘Dar asta nu înseamnă că nu studiem posibilităţile interesante. Dacă o astfel de instituţie importantă, cum este Commerzbank, va fi într-adevăr pe piaţă, cu siguranţă va trebui să o analizăm ca una din băncile mari din zona euro’, a afirmat directorul general al grupului francez.

Conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în ultimele luni UniCredit a semnalat că este interesată de o tranzacţie care s-ar derula în întregime printr-un schimb de acţiuni şi care ar urma să aibă loc după finalizarea procesului de restructurare prin care trece în prezent cea mai mare bancă italiană, restructurare care ar urma să se încheie în 2019.

UniCredit are o valoare de piaţă de aproximativ 40 de miliarde de euro, de aproape trei ori mai mult decât Commerzbank. O eventuală combinaţie ar crea una din cele mai mari bănci din Europa şi ar îndeplini una din dorinţele Băncii Centrale Europene privind consolidarea în sectorul bancar.

UniCredit a cumpărat banca germană HVB în anul 2005 şi astfel a intrat pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. Germania are legături istorice şi comerciale puternice cu Italia, ceea ce face din UniCredit unul din principalii candidaţi la o eventuală fuziune cu Commerzbank, care realizează aproximativ jumătate din veniturile sale de pe urma creditelor şi serviciilor financiare oferite IMM-urilor germane, aşa numitele firme Mittelstand.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Credit Agricole este prezentă şi pe piaţa din România sub forma unei bănci de retail care oferă produse şi servicii financiare persoanelor fizice, întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi societăţilor de mari dimensiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...