Greva piloţilor Ryanair se extinde. Vineri vor fi anulate aproape 400 de curse aeriene în Europa

Ryanair va anula vineri un zbor din şase, după ce piloţii din Germania şi Olanda au anunţat că se vor alătura grevei de 24 de ore planificată în Irlanda, Suedia şi Belgia, în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, transmit DPA şi Reuters citate de Agerpres.
Economica.net - joi, 09 aug. 2018, 06:49
Greva piloţilor Ryanair se extinde. Vineri vor fi anulate aproape 400 de curse aeriene în Europa

Deja operatorul aerian irlandez anulase 146 de curse aeriene programate pentru vineri, ca rezultat al mişcărilor de protest planificate în Irlanda, Suedia şi Belgia. Cu cele 250 de anulări cauzate de greva din Germania, vor fi aproape 400 de zboruri anulate în data de 10 august, sau 17% din cele peste 2.400 de curse aeriene programate în acea zi în Europa.

Şi sindicatul VNV al piloţilor olandezi a anunţat că va declanşa o mişcare de protest vineri, după ce Ryanair a ameninţat că se va adresa tribunalului pentru a-i împiedica pe angajaţii din Olanda să facă grevă în timpul verii.

„Nu vrem să schimbăm modelul de afaceri al Ryanair, dar încă putem schimba multe alte lucruri”, a afirmat directorul operaţional Peter Bellew.

Acesta a dat asigurări că operatorul aerian irlandez este dispus să analizeze o componentă variabilă a salarizării.

Anul acesta, acţiunile Ryanair au scăzut cu peste 10%. Miercuri, titlurile au închis în creştere cu 1%, la 13,60 euro.

Directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs, a declarat miercuri că, în mod obişnuit, compania operează 250 de curse aeriene din şi spre Germania, folosind echipaje locale. Pasagerii care şi-au rezervat bilete la aceste zboruri îşi vor putea primi banii înapoi sau vor putea schimba gratuit data plecării, a adăugat Kenny Jacobs.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a anunţat miercuri că piloţii Ryanair din Germania vor declanşa o grevă de 24 de ore vineri, la ora 01:01 GMT.

Sindicatul cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor pentru piloţii Ryanair, dar reprezentanţii VC au anunţat miercuri că operatorul aerian a exclus orice creştere salarială.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...