Grupul Kruk: Profitul net a crescut cu 3%, la 114,5 milioane lei, în primul semestru

Grupul Kruk a consemnat un profit net de 114,5 milioane lei în primul semestru din 2016, în creştere cu 3% faţă de S1 2015, şi a achiziţionat 31 de portofolii de creanţe cu o valoare nominală agregată de 6,58 miliarde lei pentru care a plătit aproximativ 748 milioane lei, informează miercuri compania.
Economica.net - mie, 07 sept. 2016, 09:39
Grupul Kruk: Profitul net a crescut cu 3%,  la 114,5 milioane lei, în primul semestru

Valoarea investiţiilor a fost de trei ori mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut şi a inclus, printre alte tranzacţii, achiziţia portofoliului de 2,77 miliarde lei de la PRESCO şi achiziţia portofoliului de 1,54 miliarde lei de la banca italiană Monte dei Paschi di Siena. Pe lângă tranzacţia din Italia, grupul a mai achiziţionat un portofoliu cu o valoare nominală de 13,3 milioane lei de la Bigbank AS Consumer Finance, Spania.

După încheierea primului semestru din 2016, Kruk a finalizat tranzacţia parte a proiectului implementat împreună cu International Finance Corporation (parte a Băncii Mondiale) în România, achiziţionând un portofoliu de creanţe cu o valoare nominală de 2,67 miliarde lei de la Eurobank Group, prin cea mai mare tranzacţie de pe piaţa creanţelor negarantate din această zonă a Europei.

‘Incluzând investiţia de pe piaţa din România, de la începutul anului şi până în prezent, Kruk a contractat investiţii în valoare de aproximativ 0,93 miliarde lei. (…) În prezent, Kruk investeşte activ pe şapte pieţe europene: Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia, Germania, Italia şi Spania. În prima jumătate a anului în curs, Kruk a observat un apetit crescut al băncilor şi instituţiilor financiare de a vinde portofolii de creanţe. Această tendinţă este aşteptată să continue şi în semestrul II’, a spus directorul general al Kruk România, Tomasz Ignaczak.

În prima jumătate a anului 2016, valoarea sumelor recuperate aferente portofoliilor de creanţe achiziţionate a crescut din nou pe toate pieţele unde Grupul Kruk este prezent, ajungând la 458,8 milioane lei, în creştere cu 12% comparativ cu perioada similară a anului precedent. În T2 2016, Kruk a raportat sume recuperate de 236,6 milioane lei, acesta fiind cel mai bun rezultat trimestrial din istoria companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...