IATA a revizuit în scădere estimările privind creşterea traficului aerian mondial pe termen lung

Încetinirea ritmului de creştere a Chinei, cea mai dinamică piaţă pentru transportul aerian, va reduce cererea globală pentru transport aerian, a estimat joi Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), care şi-a revizuit în scădere estimările privind evoluţia traficului aerian de pasageri pe termen lung, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 27 nov. 2015, 11:08
IATA a revizuit în scădere estimările privind creşterea traficului aerian mondial pe termen lung

IATA prognozează că în anul 2034 companiile aeriene din întreaga lume vor transporta şapte miliarde de pasageri, dublu faţă de cifra de 3,5 miliarde preconizată pentru acest an, în condiţiile unui ritm mediu anual de creştere de 3,8%. Anterior, IATA estima că numărul pasagerilor transportaţi de companiile aeriene va creşte, în medie, cu 4,1% pe an pentru a ajunge la 7,4 miliarde de pasageri în 2034.

‘Evenimentele economice şi politice din ultimul an au avut un impact asupra unor elemente fundamentale ale creşterii. În consecinţă, ne aşteptăm ca numărul pasagerilor care vor călători cu avionul în 2034 să fie mai mic cu 400 de milioane decât estimam anul trecut’, subliniază preşedintele IATA, Tony Tyler.

IATA menţionează încetinirea economiei chineze drept principala explicaţie pentru revizuirea prognozelor sale, chiar dacă piaţa chineză este piaţa cu cel mai puternic ritm de creşterea a numărului de pasageri. IATA estimează că până în 2029 China va devansa SUA ocupând poziţia de cea mai mare piaţă din lume pentru transportul aerian iar în 2034 China va reprezenta 1,19 miliarde de pasageri transportaţi faţă de 1,16 miliarde pentru SUA. Pe locurile următoare se vor situa India, Indonezia şi Brazilia, scrie Agerpres.

În termeni procentuali, şapte din cele mai puternice 10 pieţe pentru transportul aerian vor fi în Africa, alături de Serbia, Papua Noua Guinee şi Vietnam, care vor înregistra fiecare o creştere a numărului de pasageri de 7-8% în fiecare an din următoarele două decenii.

De asemenea, în următorii 20 de ani aviaţia ar urma să susţină 105 milioane de locuri de muncă, faţă de 58 de milioane în prezent, şi va contribui cu 6.000 de miliarde de dolari la economia globală.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) reprezintă aproximativ 260 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.

IATA urmează să prezinte în data de 10 decembrie noile sale prognoze privind profiturile companiilor aeriene în 2015 şi 2016. În prezent IATA mizează pe un profit global de 29,3 miliarde de dolari în 2015, aproape dublu faţă de cel înregistrat anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...