IKEA intră pe piaţa asigurărilor

Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni interioare IKEA intră pe piaţa asigurărilor, pregătind în acest sens o serie de oferte care sunt deja prezentate clienţilor în anumite magazine din Suedia, a declarat pentru Wall Street Journal o sursă apropiată discuţiilor. După o perioadă de tatonare, asigurările IKEA ar putea să apară şi în magazinele din afara Suediei.
Economica.net - mie, 08 oct. 2014, 18:58
IKEA intră pe piaţa asigurărilor

Pentru început, compania a lansat, pe 1 octombrie, în magazinele de pe piaţa autohtonă, poliţe de asigurare pentru copii şi pentru sarcină, sunt brandul Omifall. În următoarele săptămâni, suedezii ar vor putea opta şi pentru asigurări de locuinţă la IKEA, a afirmat sursa citată.

Grupul suedez a decis să intre discret pe piaţa asigurărilor, ţintind într-o primă etapă cei 2,5 milioane de membri ai clubului de loialitate IKEA din Suedia. În funcţie de rezultate, IKEA ar putea lansa produsele de asigurare la nivel global, mai ales având în vedere că clubul de loialitate are 59 de milioane de membri în întreaga lume.

Contactaţi de Wall Street Journal, reprezentanţii IKEA au confirmat lansarea produselor de asigurare pentru copii şi asigurare de sarcină în magazinele din Suedia, însă au refuzat să facă alte comentarii.

Asigurările IKEA sunt gestionate de Ikano, una dintre companiile grupului suedez, deţinută de cei trei fii ai fondatorului IKEA Ingvar Kamprad. Ikano s-a mai ocupat în trecut de asigurări, însă până acum business-ul a fost menţinut separat de magazinele de mobilă şi decoraţiuni interioare, afacerea de bază a grupului şi a familiei Kamprad.

„Este pentru prima dată când tăticul primeşte compania fiilor lui în business-ul IKEA”, a declarat sursa citată de WSJ, punctând că Ingvar Kamprad, ajuns la 88 de ani, se pregăteşte în sfârşit să predea ştafeta următoarei generaţii.

În 2013, IKEA anunţa că Ingvar Kamprad se va retrage de la conducere, funcţia de preşedinte al board-ului executiv urmând să fie preluată de Mathias Kamprad, primul fiu al fondatorului IKEA. Compania a precizat însă calendarul acestei schimbări.

IKEA a mai folosit pentru lansări de produse baza uriaşă de clienţi fideli şi reţeaua globală de magazine. În 2012, compania a încercat în magazinele din Suedia să vândă televizoare şi sisteme audio, divizia de electronice fiind ulterior desfăşurată la nivel internaţional. Compania este de asemenea unul dintre cei mai mari retaileri de electrocasnice de bucătărie din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Semnal de preț? Nuclearelectrica a vândut energie electrică pentru tot anul 2026 la 90 de euro/MWh
Semnal de preț? Nuclearelectrica a vândut energie electrică pentru tot anul 2026 la 90 de euro/MWh
Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavoadă, a vândut energie electrică cu livrare în anul 2026 pe piața centralizată a conractelor bilaterale, la prețuri mai mari decât......
41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj
41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj
Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu ...
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea a 42 km
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea în Guvern a unui proiect de act normativ privind ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare a biletelor în cazul falimentului companiei aeriene
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea lui Alin Burcea, noul președinte ...