Imigranţii vor plăti pentru utilizarea serviciilor de urgenţă în Marea Britanie

Vizitatorii străini şi imigranţii care vor avea de nevoie de tratament în caz de accidente şi de urgenţă din partea NHS, în Anglia, vor suporta costurile, propune Guvernul britanic, în cadrul unor măsuri vizând descurajarea "turismului pentru sănătate", relatează site-ul TheHuffingtonPost.uk.
Economica.net - lun, 30 dec. 2013, 13:45
Imigranţii vor plăti pentru utilizarea serviciilor de urgenţă  în Marea Britanie

Măsura propusă reprezintă o extindere a regimului impunerii plăţii în schimbul beneficierii de serviciile Sistemului Naţional britanic de Sănătate (NHS) în Anglia şi are scopul să descurajeze aşa-numitul „turism pentru sănătate”, urmând să recupereze în total până la 500 de milioane de lire sterline (peste 598,3 milioane de euro) pe an din banii plătiţi de către contribuabili.

Potrivit modificărilor propuse, imigranţii şi vizitatorii străini urmează să plătească pentru servicii de asistenţă medicală primară, ca de exemplu intervenţii chirurgicale minore efectuate de către medici generalişti, iar costurile cu eliberarea reţetelor vor fi extinse. Vor plăti mai mult pentru servicii subvenţionate, de exemplu oftalmologice şi stomatologice, şi pacienţii care au dreptul la tratament gratuit din partea NHS.

Guvernul afirmă că nimeni nu va fi respins în camera de gardă a serviciilor de urgenţă, dar că, după aceea, străinii vor achita factura.

Consultaţiile la medicul generalist şi asistente vor rămâne gratuite, pentru a asigura accesul iniţial, în vederea preveniri unor riscuri la adresa sănătăţii publice precum tuberculoza, HIV-ul şi infecţiile cu transmitere sexuală.

Detaliile acestui sistem sunt în curs de elaborare, iar Guvernul afirmă că va publica un plan complet de punere în aplicare în martie.

Ministrul britanic al Sănătăţii, lordul Howe, a declarat că noile măsuri vor asigura faptul că sistemul „este corect cu contribuabilii britanici care muncesc din greu pentru a-l finanţa”. „Ştim că este necesar să efectuăm modificări în cadrul NHS ,pentru a-i identifica mai bine şi a-i pune să plătească pe vizitatori şi imigranţi. Introducerea plăţii pentru serviciile primare este primul pas în această direcţie”, a anunţat ministrul.

Modificările vor „combate abuzul asupra NHS”, a subliniat lordul Howe.

Anunţul  apare în contextul unor temeri exprimate de numeroşi parlamentari conservatori, în opinia cărora anularea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor, începând de la 1 ianuarie, ar putea provoca un aflux de imigranţi, care va exercita presiuni suplimentare asupra NHS şi altor servicii publice.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...