Înfiinţarea Trustului de clădiri metropolitane, pe ordinea de zi a CGMB

Înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni cu denumirea 'Trustul de clădiri metropolitane Bucureşti' figurează pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri, structura urmând să aibă ca principal obiect de activitate lucrări de construcţie a unor clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale.
Economica.net - mar, 20 dec. 2016, 10:15
Înfiinţarea Trustului de clădiri metropolitane, pe ordinea de zi a CGMB

Membri fondatori ar urma să fie Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi SC Service Ciclop SA, cu sediul în Bucureşti, şos. Giurgiului nr. 260. CGMB va deţine 119.880 acţiuni, reprezentând 99,9% din capitalul social, iar SC Service Ciclop SA subscrie un număr de 120 de acţiuni, reprezentând 0,1% din capitalul social.

Proiectul de hotărâre mai prevede vărsarea unui capital social în contul Trustului de clădiri metropolitane în cuantum de 11.988.000 de lei, reprezentând aportul CGMB. SC Service Ciclop va vărsa un capital social de 12.000 de lei.

Tot miercuri ar urma să fie aprobată şi componenţa Consiliului de Administraţie, care va avea cinci membri, pe o durată de patru ani. CGMB va avea trei reprezentanţi în Adunarea Generală a societăţii.

Trustul de clădiri metropolitane va avea sediul în str. Johann Gutenberg nr. 1.

În expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea, se reaminteşte că pe 21 septembrie CGMB şi-a dat acordul de principiu pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate construirea de locuinţe în vederea vânzării şi închirierii de apartamente cu destinaţia de locuinţe sociale, de necesitate, locuinţe pentru tineri căsătoriţi – cu vârsta fiecăruia de până în 35 de ani, sau alte categorii stabilite de Consiliul General.

De asemenea, în raportul de specialitate se arată că este necesară o dotare a societăţii pentru ca aceasta să îşi poată desfăşura activitatea.

‘Având în vedere cerinţele întâlnite în caietele de sarcini privind capacitatea tehnică de realizare a investiţiilor de către companii care activează în segmentul de construcţii, în special cele ce se regăsesc în zona construcţiilor civile, societatea trebuie să dispună de dotări specific activităţilor declarate, în vederea atingerii obiectivelor propuse şi desfăşurării activităţii. Pentru realizarea lucrărilor de construcţii în segmentul construcţiilor civile, dotările minime, noi şi second hand, se pot clasifica după cum urmează: dotări mică mecanizare; dotări utilaje specifice activităţii; autoutilitare şi autoturisme; unelte, scule diverse şi echipamente de siguranţă şi protecţie; dotări necesare organizării de şantier; dotări specifice activităţilor de conducere şi a personalului TESA’, se arată în document.

Se menţionează că societatea va avea nevoie de resurse financiare pentru a-şi asigura cheltuielile de funcţionare, precum şi cheltuielile cu personalul, până la data la care va putea obţine venituri din activitatea desfăşurată. Astfel, se estimează să societatea va avea nevoie de un capital social de minim 12 milioane lei.

‘Sumele necesare demarării lucrărilor ce urmează a fi contractate sau cele ce ulterior vor fi dezvoltate de societate urmează a fi analizate după înfiinţarea societăţii’, menţionează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ faţă de 2022, când UE a raportat un deficit comercial de 436 miliarde......
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...