Intel: Windows 8 va fi lansat cu bug-uri încă nerezolvate

Microsoft va lansa sistemul de operare Windows 8 înainte de a fi complet optimizat, cu bug-uri încă nerezolvate, potrivit directorului general al Intel, Paul Otellini, citat de Bloomberg.
Economica.net - mie, 26 sept. 2012, 07:29
Intel: Windows 8 va fi lansat cu bug-uri încă nerezolvate

Şeful Intel a afirmat într-o întâlnire cu angajaţii din Taiwan că Windows 8 are încă nevoie de îmbunătăţiri înainte de a fi gata de apariţia pe piaţă, potrivit unei surse care a fost prezentă la conferinţă.

Intel este cel mai mare producător de microprocesoare din lume şi cel mai important partener al Microsoft.

Microsoft a programat lansarea Windows 8 pentru 26 octombrie. Noua variantă a celui mai popular sistem de operare pentru PC-uri aduce ca noutăţi design-ul dezvoltat şi optimizat pentru interfaţă touch-screen, compatibilitatea omogenă cu tablete şi PC-uri tradiţionale.

Windows 8 Entreprise. Descarcă şi testează

Totodată, Microsoft va oferi o variantă a Windows 8 creată pentru platforma hardware a grupuli britanic ARM Holdings, care domină piaţa procesoarelor pentru smartphone-uri şi tablete. Intel încearcă să-şi facă loc pe piaţa gadget-urilor mobile cu microprocesoare cu un consum redus de energie pe arhitectura tradiţională „x86”, care echipează majoritatea PC-urilor, serverelor şi consolelor de jocuri.

Adoptarea arhitecturii ARM de către Microsoft, care deviază în premieră de la dezvoltarea în exclusivitate pentru platforme x86, a fost considerată de analişti o lovitură pentru Intel, cel mai vechi şi mai important partener al companiei din Redmond.

Microsoft speră la rândul său să-şi facă loc pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor oferind propria platformă software ca alternativă la Google Android şi iOS-ul care echipează produsele Apple.

Cel mai mare producător de software din lume vrea să lanseze Windows 8 la timp pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă.

Comentariile lui Otellini privind noul sistem de operare al Microsoft confirmă opiniile critice exprimate de unii analişti.

„Suntem îngrijoraţi de numărul de bug-uri nerezolvate şi de optimizări care par să fie necesare pentru a pregăti pentru piaţă sistemul beta la care am avut acces”, a afirmat analistul JMP Securities Alex Gauna, citat de Bloomberg. Acesta se referă la varianta Windows 8 prezentată recent la Intel Developer Forum, care a avut loc în urmă cu două săptămâni la San Francisco.

Totodată, analistul Michael Cherry de la Directions on Microsoft consideră că Windows 8 duce lipsă o bază solidă de aplicaţii disponibile utilizatorilor, iar producătorii de PC-uri nu au avut suficient timp la dispoziţie pentru a crea driveri, pachete de software care fac interfaţa între sistemul de operare şi componentele hardware.

Lansarea unui produs software înainte de a fi complet optimizat este o practică obişnuită, deoarece bug-urile şi alte eventuale defecte pot fi rezolvate ulterior prin mici actualizări. Strategia poate avea însă consecinţe nedorite, aşa cum s-a întâmplat în cazul Windows Vista care, deşi a apărut pe piaţă cu doi ani mai târziu decât se preconiza, a avut numeroase probleme de incompatibilitate cu diverse aplicaţii şi driveri.

Purtătorul de cuvânt al Microsoft, Mark Martin, a luat apărarea Windows 8 şi a afirmat că produsul este pregătit de lansare.

„Cu peste 16 milioane de participanţi activi la preview (varianta beta pusă de Microsoft la dispoziţia utilizatorilor – n.r.), Windows 8 este cel mai intens testat, evaluat şi pregătit sistem de operare creat vreodată de Microsoft”, a afirmat Martin pentru Bloomberg.

Purtătorul de cuvânt al Intel, Laura Anderson, a refuzat să comenteze pe marginea întâlnirii dintre Otellini şi angajaţii din Taiwan, care s-a desfăşurat în spatele uşilor închise.

Intel consideră că „Windows reprezintă o oportunitate uriaşă pentru afacerea noastră şi abia aşteptăm să oferim, împreună cu Microsoft, o mulţime de noi experienţe pe diverse sisteme”, a adăugat Anderson.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus......
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card mai ușor de folosit?
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card ...
Numărul unic #7458 a fost accesat de peste 11 milioane de ori în 2023, doar pentru plata călătoriilor cu mijloacele STB ...