Lukoil, Gazprom, Rosneft vor să investească în proiectele energetice din Mexic

Companiile energetice ruse Lukoil, Rosneft şi Gazprom sunt interesate să se implice în producţia de ţiţei în Mexic, a declarat ambasadorul Mexicului în Rusia, Ruben Beltran Guerrero, transmite RIA Novosti.
Economica.net - lun, 16 feb. 2015, 12:26
Lukoil, Gazprom, Rosneft vor să investească în proiectele energetice din Mexic

‘În prezent, Rusia nu investeşte semnificativ în proiectele din Mexic, dar există semnale de la unele companii, cum ar fi Lukoil şi Gazprom. Acestea sunt interesate de sectorul energetic mexican, iar o decizie va fi luată pe baza rezultatelor ofertei’, a anunţat oficialul mexican.

Acesta a adăugat că sectorul energetic din Mexic ‘s-ar putea dovedi foarte interesant pentru companiile ruseşti’, iar compania rusă de stat Rosneft şi-a exprimat de asemenea interesul în dezvoltarea proiectelor în Mexic.

În iunie 2015, vor demarat ofertele pentru dezvoltarea proiectelor din largul coastelor statelor Veracruz, Tabasco şi Campeche, a anunţat Beltran Guerrero.

Din 2013, statul mexican a adoptat reforme majore în sectorul energetic. Astfel, pentru prima dată în ultimii 80 de ani, compania energetică de stat Pemex şi Comisia federală de electricitate (CFE) au obţinut permisiunea de a încheia acorduri cu firme private şi de a atrage investiţii în dezvoltarea, extracţia, transportul şi depozitarea ţiţeiului, gazelor naturale şi electricităţii.

Anterior, grupul rus Lukoil a semnat un acord de cooperare cu Pemex, în timp ce Gazprom şi-a exprimat interesul în proiectele din Mexic.

Grupul Lukoil este cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia şi deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior.

În România, Lukoil se află pe locul al treilea pe piaţa distribuţiei de carburanţi, cu un lanţ de 301 de benzinării. De asemenea, compania gestionează nouă depozite de carburanţi. În cadrul operaţiunilor din România ale Lukoil lucrează circa 3.500 de angajaţi, din care 2.500 pe platforma de la Petrotel.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...