MFP vrea să înfiinţeze încă două posturi de secretar de stat; numărul acestora creşte la şapte – proiect

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să suplimenteze numărul de secretari de stat de la cinci la şapte şi să crească numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu de la 1.519 în prezent, exclusiv demnitarii, la 1.527, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat vineri pe site-ul instituţiei. 
Economica.net - vin, 20 ian. 2017, 16:42
MFP vrea să înfiinţeze încă două posturi de secretar de stat; numărul acestora creşte la şapte - proiect

‘Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanţelor Publice este de 1.527, exclusiv demnitarii. (…) Ministrul Finanţelor Publice este ajutat în activitatea de conducere a ministerului de şapte secretari de stat, numiţi prin decizie a prim-ministrului’, se arată în proiectul menţionat.

Potrivit notei de fundamentare, înfiinţarea acestor posturi este justificată de creşterea volumului şi complexităţii activităţii ministerului.

‘Atribuţiile secretarilor de stat vor fi stabilite ulterior, prin ordin al ministrului Finanţelor Publice’, se mai arată în document.

Organigrama MFP a fost modificată şi la jumătatea anului 2016, când numărul de posturi a crescut cu peste 60, a mai fost înfiinţat un post de secretar de stat, responsabil cu coordonarea activităţii referitoare la afacerile europene din perspectiva finanţelor publice, în vederea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (PRES), în perioada iulie – decembrie 2019.

La momentul respectiv, Guvernul sublinia faptul că, pentru dosarele de pe agenda europeană de care este responsabil, Ministerul Finanţelor Publice va trebui să organizeze toate activităţile pe care le presupune îndeplinirea rolului de PRES la standarde europene, în paralel cu asigurarea derulării activităţilor curente implicate de afacerile europene. Acestea sunt necesare pentru a susţine interesul naţional în raport cu celelalte state membre, respectiv Comisia şi Consiliul Uniunii Europene, menţiona Executivul, într-un comunicat de presă.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...