Ministerul Energiei schimbă conducerea Conpet

Ministerul Energiei a schimbat cinci membri în Consiliul de Administraţie al transportatorului naţional de ţiţei Conpet, între care şi Liviu Ilaşi, actualul director general al companiei, şi a numit şapte administratori provizorii prin metoda votului cumulativ, scrie News.ro.
Economica.net - mie, 29 nov. 2017, 07:19
Ministerul Energiei schimbă conducerea Conpet

Mandatul de patru ani al lui Liviu Ilaşi la conducerea Conpet expiră pe 6 decembrie, acesta urmând să fie înlocuit de Ministerul Energiei, spun surse oficiale pentru News.ro.

În şedinţa de marţi a acţionarilor, Constantin Văduva a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, au fost numiţi prin vot cumulativ şapte administratori provizorii: Constantin Văduva, Manuela – Petronela Stan – Olteanu, Constantin – Ciprian Iacob, Antonio – Adrian Spînu, Claudiu – Aurelian Popa, Radu Bugică şi Răzvan Ştefan Lefter.

”Sunt consideraţi revocaţi următorii membri ai Consiliului de Administraţie: Ilaşi Liviu, Weiler Dan, Meşca Darius – Dumitru, Chiriac Cristiana, Gheorghe Roxana – Elena. Aceştia nu au fost reconfirmaţi ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetând pe cale de consecinţă la data prezentei AGOA”, arată comunicatul Conpet.

Durata mandatului administratorilor provizorii numiţi este de patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecţie prevăzută în O.U.G. nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Conpet a realizat în primele nouă luni un profit net în creştere cu 11,2%, la 63,11 milioane lei, de la 56,74 milioane lei în perioada similară din 2016, în timp ce cifra de afaceri a fost de 282,5 milioane lei, în scădere cu 0,1% faţă de nouă luni 2016 (282,8 milioane lei).

Veniturile din exploatare au înregistrat o uşoară creştere, de circa 1%, de la 305,43 miloane lei în 2016 la 308,14 milioane lei în acest an.

Cantitatea totală transportată în perioada ianuarie – septembrie a fost mai mică cu 225.000 tone faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, ca urmare a scăderii cererii pentru serviciul de transport la rafinării.

Valoarea totală a programului de investiţii al Conpet pentru acest an este de 64,26 milioane lei.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.

Compania are circa 1.700 de salariaţi, este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul COTE şi are o valoare de piaţă 862,28 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...