Ministrul Energiei: Gazoductul care va lega România de Bulgaria pe sub Dunăre va fi gata până la finele acestui an

Gazoductul care va lega România de Bulgaria pe sub Dunăre va fi gata până la finele acestui an, ceea ce va duce la creşterea securităţii energetice în cele două ţări, a declarat, duminică, ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, prezent la ceremonia de deschidere a Forumului Energetic Regional FOREN 2016.
Economica.net - Dum, 12 iun. 2016, 15:10
Ministrul Energiei: Gazoductul care va lega România de Bulgaria pe sub Dunăre va fi gata până la finele acestui an

„La sfârşitul acestui an vom finaliza interconectorul România-Bulgaria. După mai mulţi ani de poticneli, în sfârşit acest proiect va fi dus la capăt. Şi noi, şi bulgarii, vom beneficia prin creşterea securităţii energetice”, a spus ministrul Energiei.

El a subliniat, în discursul său, faptul că România are unul dintre cele mai importante sisteme energetice din regiune.

Gazoductul nu e gata nici azi pentru că firma care trebuia să-l facă a pierdut cârtiţa în Dunăre.

„România are unul dintre cele mai importante sisteme energetice din regiune, e puternic, e solid, situaţia lui se îmbunătăţeşte. Chiar dacă sunt zone supuse unor transformări, tensiunile sunt rezultatul unui proces de îmbunătăţire. Suntem un contributor important la nivelul regiunii. Ne asigurăm noi înşine securitatea energetică şi, chiar dacă avem sincope, le facem faţă, suntem un exemplu pozitiv pentru regiune”, a spus Grigorescu.

În ceea ce priveşte conducta de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), ministrul a arătat că este pentru prima dată într-o lungă perioadă de timp când România s-a angajat să realizeze 500 de kilometri de conductă nouă, cu finanţare europeană.

Peste 200 vorbitori de cel mai înalt nivel, printre care miniştri, lideri ai industriei energetice, experţi şi cercetători, reglementatori, personalităţi din mediul academic şi reprezentanţi ai organismelor neguvernamentale din ţară şi străinătate participă la cea de-a 13-a ediţie a Forumului Regional al Energiei din regiunea Central-Est Europeană (FOREN), organizat de Asociaţia Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei, potrivit unui comunicat al organizatorilor, remis AGERPRES.

Evenimentul are loc în perioada 12-16 iunie 2016 la Costineşti.

Cu tema „Energie sigură şi sustenabilă pentru regiune”, a 13-a ediţie a FOREN reuneşte decidenţi economici şi politici şi specialişti de înaltă clasă şi va analiza subiecte privind cele mai noi dezvoltări tehnologice în domeniul energetic, perspectivele de viitor ale sectorului de energie electrică, petrol şi gaze naturale, cărbune, energie nucleară, surse regenerabile de energie, precum şi deciziile economice şi politice necesare pentru energie sigură şi sustenabilă în regiunea centrală şi de sud-est a Europei.

Organizatorii FOREN 2016 estimează participarea la eveniment a peste 600 specialişti de marcă, lideri în domeniul energiei, oficialităţi guvernamentale şi locale, factori de decizie din marile companii şi firme energetice din ţară şi din străinătate, reprezentaţi ai mediului academic şi universitar, dezvoltatori, investitori.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...