Ministrul Transporturilor dă ultimatum constructorilor de pe A3 şi Centura Bucureşti să îşi respecte termenele pentru finalizarea lucrărilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat un ultimatum constructorilor care execută lucrările pe Autostrada A3, pe Centura Bucureşti, la pasajul de la Mihăileşti, la podul de la Alexandria şi pe DN 5A să-şi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lor.
Economica.net - lun, 08 mai 2017, 13:26
Ministrul Transporturilor dă ultimatum constructorilor de pe A3 şi Centura Bucureşti să îşi respecte termenele pentru finalizarea lucrărilor

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis luni AGERPRES, constructorii au fost chemaţi luni la Ministerul Transporturilor pentru a da explicaţii privind stadiul lucrărilor. Întâlnirea a fost convocată după ce vineri, 5 mai, ministrul Răzvan Cuc şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au desfăşurat controale inopinate pe aceste şantiere, unde au constatat mai multe probleme.

Ministrul Transporturilor a subliniat că este dezamăgit de mobilizarea constructorilor, solicitându-le acestora să îşi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lucrărilor.

‘Vă rog să luaţi foarte în serios ceea ce vă spun. Este un ultimatum. Statul român este un partener onest. Eu nu voi tolera nicio scuză în cazul în care nu vă faceţi treaba. Dacă vă blocaţi undeva, vă rog să comunicaţi CNAIR, pentru rezolvarea situaţiilor apărute. Eu am cerut şi colegilor de CNAIR să fie eficienţi. Aveţi termene, vă rog faceţi-vă treaba la timp. Eu personal voi inspecta derularea lucrărilor, pentru că infrastructura rutieră este un sector prioritar’, a declarat şeful de la Transporturi.

La rândul său, directorul CNAIR le-a spus constructorilor că, ‘acolo unde există front de lucru, să se opereze la capacitate maximă’.

‘Acolo unde există front de lucru, să se opereze la capacitate maximă! Iar unde sunt probleme, acestea să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt, respectiv două săptămâni şi nu în şase luni de zile. Important este ca proiectele să fie bine realizate, problemele tehnice să fie asumate ori rezolvate. Astfel, cine greşeşte, trebuie să şi remedieze’, a atras atenţia Ştefan Ioniţă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat vineri, împreună cu directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, o vizită de lucru inopinată pe şantierele din jurul Bucureştiului, la finalul căreia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de stadiul lucrărilor şi a cerut luarea unor ‘măsuri extreme’ pentru remedierea situaţiei.

Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, remis AGERPRES, ministrul şi-a început vizita pe şantierul secţiunii Bucureşti – Ploieşti, parte din Autostrada A3 Bucureşti – Braşov.

‘Pe acest tronson de autostradă, ministrul a constatat o mobilizare deficitară. Ca urmare, conducerea CNAIR a decis să îi trimită constructorului o înştiinţare de remediere. Firma va fi penalizată pentru slaba mobilizare’, se menţionează în comunicat.

Răzvan Cuc a verificat şi lucrările la Varianta de Ocolire Mihăileşti, pentru care a fost semnat în aprilie 2016 contractul de execuţie. Până la acest moment stadiul fizic este nesatisfăcător, de 7,2%.

Pe şantierul Centurii rutiere a Bucureştiului, lot 1 – secţiunea DN7 – A1, la acest moment, stadiul fizic de execuţie este de 57%. Şantierul este monitorizat zilnic de specialiştii din cadrul CNAIR.

O altă oprire a fost pe podul situat peste râul Vedea, Alexandria, unde ministrul Transporturilor a constatat eficienţa ridicată a constructorului în execuţia lucrărilor. Au fost finalizate lucrările de consolidare şi protecţia infrastructurilor, precum şi cele de refacere a rampelor podului, pe calea amonte.

În prezent, se fac reparaţii la suprastructura podului, se lucrează la montarea bordurilor, realizarea trotuarului şi montarea parapetului de siguranţă pe calea 1. Urmează finalizarea lucrărilor pe calea 1 prin aşternerea sistemului rutier (două straturi de asfalt). Pe 9 mai 2017 vor începe lucrările la calea 2. Proiectul va fi finalizat complet până în iunie 2017.

CNAIR derulează programe de întreţinere şi modernizare pe toată reţeaua de drumuri naţionale, iar ministrul a mers să verifice şi lucrările pe DN 5A (29 km), DN 5 Bucureşti – Adunaţii Copăceni (11 km).

Vizita Ministrului Transporturilor face parte din programul de inspecţie a şantierelor, pentru obiectivele de infrastructura de transport.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...