ONG: Pe tronsonul de autostradă Târgu Mureş – Câmpia Turzii nu se lucrează decât pe 45% din distanţă

Pe tronsonul de autostradă Târgu Mureş - Câmpia Turzii, parte din Autostrada Transilvania (A3), nu se lucrează decât pe aproximativ 21 km, adica doar pe 45% din întreaga distanţă, din cauza autorităţilor incapabile să rezolve problemele birocratice la timp, a anunţat ONG-ul Asociaţia Pro Infrastructura.
Economica.net - lun, 14 aug. 2017, 12:52
ONG: Pe tronsonul de autostradă Târgu Mureş - Câmpia Turzii nu se lucrează decât pe 45% din distanţă

ONG-ul a publicat pe pagina de Facebook poze şi o filmare a tronsonului respectiv, pentru a arăta stadiul lucrărilor.

„Vina este 100% a autorităţilor incapabile să rezolve problemele birocratice la timp pentru a emite acordul de mediu şi apoi autorizaţia de construire pentru restul de 55% din acest tronson de autostradă! Cea mai gravă situaţie este pe lotul dintre Cheţani şi Câmpia Turzii (pe filmarea aeriană între minutele 10:53-16:09), constructor Straco, unde nici măcar un km de autostradă nu este autorizat!”, a publicat ONG-ul pe pagina de Facebook.

Pe acest segment, lucrările trenează de mai bine de un an de zile, de la emiterea ordinului de începere în luna mai 2016, pentru că nu este emisă autorizaţia de construire, potrivit ONG-ului. Asociaţia Pro Infrastructura avertizează că, în acest context, blocajele îi obligă pe şoferi să folosească Drumul Naţional 15 (DN15), un drum foarte aglomerat şi considerat periculos din cauza numărului mare de accidente care au loc.

Totodată, ONG-ul avertizează că un tronson de 13,7 din această autostradă va deveni „muzeu” anul viitor, în condiţiile în care nu va putea fi folosit din cauza lipsei conexiunii cu restul drumului.

„Da, cele două loturi care acum sunt în execuţie (pe filmarea aeriană între minutele 00:38-04:50, loturi construite de Strabag, respectiv Geiger), vor fi gata în vara anului 2018, în lunile iulie-august, deci peste un an de zile. Dar nu vor putea fi folosite pentru că nodul Iernut, aflat pe lotul vecin (constructor Astaldi-Max Boegl), nu are în acest moment autorizaţie de construire. Birocraţia (obţinerea avizelor şi autorizaţiilor) şi execuţia efectivă a nodului se traduc în minim 18 luni de aşteptare din acest moment. Concluzia? Minim 6 luni de autostradă-muzeu pentru 13,7 km! Un segment de autostradă pregătit să preia traficul peste un an, dar care va sta nefolosit minim 6 luni de zile!”, a publicat ONG-ul pe pagina de Facebook.

Asociaţia consideră că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorul general al Companie Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, şi responsabilii din Ministerul Mediului ar trebui să ia măsuri pentru a debloca aceste proiecte.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...