OTP va majora oferta pentru preluarea băncii slovene Nova Kreditna – Reuters

Grupul bancar ungar OTP Group, prezent şi pe piaţa din România, va majora oferta pentru preluarea băncii Nova Kreditna Banka Maribor d.d. de la statul sloven, au declarat pentru Reuters surse din cadrul OTP care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - lun, 26 ian. 2015, 12:59
OTP va majora oferta pentru preluarea băncii slovene Nova Kreditna - Reuters

Fondul american de private equity Apollo a înaintat o ofertă rivală, de 200 milioane de euro, pentru Nova KBM, a doua mare bancă din Slovenia, conform presei slovene, iar Guvernul de la Ljubljana vrea să selecteze un cumpărător până la sfârşitul lunii februarie.

‘Am oferit 130 milioane de euro dar credem că filialele din Serbia şi divizia de leasing au o valoare negativă. Le-am spus că dacă aceste unităţi cu probleme nu mai sunt scoase la vânzare, suntem dispuşi să ne majorăm oferta. Suntem în negocieri acum, deşi oferta noastră este cu siguranţă mai scăzută’, au susţin sursele.

În decembrie 2013, Guvernul de la Ljubljana a cheltuit peste trei miliarde de euro pentru a salva de la faliment câteva bănci locale, inclusiv NKBM.

În octombrie 2014, NKBM nu a reuşit să treacă testele de stres derulate de BCE, banca înregistrând un deficit de capital de 31 miliarde de euro.

NKBM este una din cele 15 companii de stat scoase la vânzare în 2013 dar până în prezent au fost vândute doar trei. Guvernul sloven încă controlează peste 50% din sectorul bancar al ţării.

OTP are operaţiuni în opt ţări din Europa Centrală şi de Est dar nu şi în Slovenia. Anul trecut, directorul OTP, Sandor Csanyi declara că OTP vrea să-şi crească prezenţa pe pieţele unde activează deja şi de asemenea este interesată să intre pe noi pieţe.

OTP, unul din cei mai importanţi creditori independenţi din Europa Centrală şi de Est, nu este prezent pe piaţa din Slovenia şi Polonia. În cursul anului 2014, grupul ungar a preluat două bănci mai mici, Banco Popolare Croatia şi Millenium Bank din România. În urma achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România va ajunge la aproximativ 2%, iar banca rezultată în urma fuziunii va urca pe locul 13 în clasamentul băncilor prezente în România.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...