Aproape toate zborurile au fost anulate la Berlin, din cauza grevei angajaţilor de la aeroporturile Tegel şi Schonefeld

Aproape toate zborurile au fost anulate pe principalele aeroporturi din Berlin (Tegel şi Schonefeld) din cauza grevei personalului la sol, care solicită majorarea salariului de la 11 la 12 euro pe oră (12,71 dolari), transmit AP şi Reuters.. Două curse Bucureşti Berlin şi alte două Berlin-Bucureşti, operate de Ryanair, au fost anulate din cauza grevei sindicatului operatorilor de handling din Aeroportul Schonefeld Berlin, a anunţat compania irlandeză.
Economica.net - vin, 10 mart. 2017, 06:35
Aproape toate zborurile au fost anulate la Berlin, din cauza grevei angajaţilor de la aeroporturile Tegel şi Schonefeld

Vineri, au fost anulate 455 de zboruri la Tegel şi 204 la Schoenefeld, fiind afectate companiile aeriene Air Berlin, Lufthansa, easyJet şi Ryanair. Greva ar urma să dureze 25 de ore, începând de vineri, ora 03.00 GMT.

Mişcarea de protest vine într-o zi în care mulţi vizitatori pleacă din Berlin, unde se desfăşoară până duminică loc cel mai mare târg de turism din lume (ITB).

‘Suntem oricând pregătiţi de negocieri, şi în weekend, şi deschişi la o nouă ofertă’, a afirmat Enrico Ruemker, unul din liderii sindicatului Verdi, care a organizat greva.

 

Două curse Bucureşti Berlin şi alte două Berlin-Bucureşti, operate de Ryanair, au fost anulate din cauza grevei sindicatului operatorilor de handling din Aeroportul Schonefeld Berlin, a anunţat compania irlandeză.

„Din cauza grevei din data de 10 martie a sindicatului operatorilor de handling din Aeroportul Schonefeld Berlin, Ryanair regretă faptul că a fost forțată să anuleze o serie de zboruri catre / de la Berlin. Clienții vor primi actualizări de zbor prin email sau/și pe numărul de telefon mobil înregistrat la data efectuării rezervării. Ryanair își cere sincer scuze tuturor clienților afectați de această grevă nejustificata a sindicatelor, care este în întregime in afara controlului nostru”, au anunţat oficialii Ryanair.

Ryanair este singura companie aeriana care leaga Bucurestiul de capitala Germaniei, dupa ce Air Berlin a renuntat la zborurile din Romania in luna februarie a acestui an.

Lista completă a zborurilor anulate este aici

Cursele care afectează aeroportul Otopeni sunt

FR314 Berlin Otopeni Airport

FR315 Otopeni Airport Berlin

FR328 Otopeni Airport Berlin

FR327 Berlin Otopeni Airport

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Germania că Asociaţia Verdi a anunţat greva personalului de sol în perioada 10 martie, ora 04,00 – 11 martie, ora 05,00, pentru aeroporturile din Berlin (Tegel şi Schonefeld).

Amânarea sau anularea unor zboruri de pe sau spre aceste aeroporturi va duce la anularea şi/sau întârzieri mari şi pentru zborurile de pe alte aeroporturi, informează un comunicat al MAE transmis vineri AGERPRES.

Cetăţenii români care pot fi afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514 şi +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Berlin: +49 16 090884680.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://berlin.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană consultă companiile cu privire la modalitatea de punere în comun a cererii și ofertei de materii prime strategice
Comisia Europeană consultă companiile cu privire la modalitatea de punere în comun a cererii și ofertei de materii prime ...
Comisia Europeană a lansat un sondaj adresat întreprinderilor şi altor părţi relevante interesate de punerea în comun a cererii şi de conectarea cererii şi ofertei de materii prime......
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Grupul chinez Geely, în parteneriat cu firma spaniolă EV Motors, vor asambla mașini la uzina de lângă Barcelona în ...
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
Economia mondială ar urma să înregistreze încă un an de creştere lentă, dar constantă, pe fondul avansului SUA, al ...
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă ...