Petrom a dat lovitura! A descoperit cel mai mare zăcământ de ţiţei din Muntenia, din ultimii 30 de ani

OMV Petrom și Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au descoperit, în sudul județului Buzău, un nou zăcământ de țiței și gaze, existând premisele ca aceasta să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei.
Economica.net - mie, 17 dec. 2014, 07:47
Petrom a dat lovitura! A descoperit cel mai mare zăcământ de ţiţei din Muntenia, din ultimii 30 de ani

Potrivit Petrom, zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, prin săparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se află la circa 7 — 12 kilometri distanță de zăcăminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani, scrie Agerpres.

Estimările obținute din testele de producție efectuate la cele două straturi geologice indică o producție potențială pe sondă de 1.200 — 2.100 bep/zi, precizează, miercuri, un comunicat al celui mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei.

Investițiile de explorare care au condus la această descoperire realizată de OMV Petrom și Hunt Oil se ridică la 5 milioane de euro.

‘Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani în zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investițiilor pentru explorare postprivatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condițiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature și au atins vârful de producție cu mulți ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de țiței și gaze al României’, a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare și Producție.

În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potențialul de producție al descoperirii și vor realiza campanii de achiziție de date seismice în regiune pentru a continua pe linia acestui succes, afirmă Petrom.

Compania precizează că descoperirea de la Buzău a fost făcută în cadrul parteneriatului de explorare onshore încheiat în 2010 de OMV Petrom și Hunt Oil. Parteneriatul vizează explorarea a două blocuri onshore: I Adjud și VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producție anuală de țiței și gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual și deține o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinării.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei, deține 20,64%, Fondul Proprietatea deține 18,99%, iar 9,36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

În ultimii 9 ani, investițiile pentru modernizarea și consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect și indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 5%.

Hunt Oil Company, o companie nelistată de explorare și producție, derulează cu succes operațiuni în domeniul petrolului de peste 80 de ani. În prezent, este una din cele mai mari companii independente din lume din domeniul energetic, cu operațiuni în America de Nord, America de Sud, Europa, Australia și Orientul Mijlociu. Compania a forat sonde în toate continentele, cu excepția Antarcticii.

Te-ar mai putea interesa și
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) la uzina sa de la Valencia (Spania), transmite Reuters, relatează Agerpres....
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul ...
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina ...
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...