Peugeot şi Renault, cei mai mari exportatori de maşini către Germania

Producătorii auto francezi Peugeot şi Renault au avut succes în ultimii ani pe piaţa germană şi acum luptă să devină cei mai mari exportatori de maşini în Germania, se arată într-un articol apărut în publicaţia Handelsblatt.
Economica.net - vin, 13 ian. 2017, 08:39
Peugeot şi Renault, cei mai mari exportatori de maşini către Germania

Renault tocmai a anunţat un nou an record în Germania. Incluzând vânzările brandului său low-cost Dacia, grupul francez a livrat anul trecut aproximativ 175.400 de vehicule pe piaţa germană, în creştere cu 12,2% faţă de 2015, devenind cel mai mare exportator de maşini în Germania. De asemenea, Renault a vândut şi 23.100 de vehicule comerciale.

Per total, Renault a crescut de două ori mai repede decât piaţa şi şi-a majorat cota de piaţă în Germania la aproape 5,5%.

Astfel, Germania este din nou a doua cea mai importantă piaţă pentru Renault din Europa. Şi când sunt incluse şi vânzările Dacia, Renault se poate numi cel mai mare importator de maşini în Germania.

Cu o gamă variată de modele, Renault vrea să crească şi în acest an de două ori mai repede decât piaţa. Pentru atingerea acestui obiectiv, a lansat noi modele, cum ar fi SUV-ul Koleos, camioneta Alaskan şi modelul restilizat Captur.

Şi gama de maşini electrice a avut succes în Germania. În aprilie, Guvernul de la Berlin a anunţat noi măsuri pentru a stimula cererea de autovehicule electrice, fiind acordat un discount de 4.000 de euro la achiziţionarea unui vehicul electric. De aceste reglementări cel mai mult a avut de profitat Renault, Zoe fiind cel mai bine vândut model electric în Germania.

Cu o creştere a vânzărilor de 7,4% în Germania, Dacia a avut un ritm de creştere mai rapid decât al pieţei.

În urmă cu câţiva ani, şeful Peugeot declara pentru Handelsblatt că producătorul auto francez nu concurează cu principalele companii auto germane. Dar, astăzi, Jean-Philippe Imparato, directorul general al brandului Peugeot, anunţă că are alte planuri.

‘Cu noul model 3008 ne deplasăm spre segmentul brandurilor germane, concurând cu VW Tiguan şi cu BMW X2’, a declarat Imparato, pentru Handelsblatt.

El vrea ca Peugeot să devină cel mai bun furnizor pe segmentul premium.

SUV-ul 3008 a fost lansat în octombrie şi se vinde bine. În primele trei luni de la lansare s-au primit 60.000 de comenzi. Imparato este încântat mai ales de preţul obţinut. Modelul se vinde la un preţ cuprins între 30.000 şi 42.000 de euro, majorând profitul companiei.

Vânzările de autoturisme noi în Germania au înregistrat în 2016 cel mai semnificativ avans din ultimii şapte ani, datorită ratelor scăzute ale dobânzilor şi ieftinirii combustibilului, arată datele publicate recent de Asociaţia Producătorilor Germani de Automobile (VDA).

Înmatriculările de vehicule pe cea mai mare piaţă europeană au urcat anul trecut cu 5%, la 3,35 milioane de unităţi, cel mai ridicat nivel din 2009.

‘Anul acesta, ritmul de creştere al pieţei auto germane va încetini considerabil. O creştere suplimentară va fi dificil de realizat, ţinând cont de nivelul deja ridicat al vânzărilor’, a declarat Peter Fuss, de la Ernst&Young.

Acesta se aşteaptă ca înmatriculările de vehicule pe cea mai mare piaţă europeană să crească în 2017 cu 2%.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...