PMB va aplica o procedură simplificată pentru achiziţiile publice de servicii hoteliere şi de catering

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, marţi, norma internă a Municipiului Bucureşti privind procedura simplificată proprie pentru achiziţiile publice de servicii hoteliere sau de catering.
Economica.net - mar, 28 feb. 2017, 18:11
PMB va aplica o procedură simplificată pentru achiziţiile publice de servicii hoteliere şi de catering

Este vorba despre servicii a căror valoare estimată, fără TVA, este cuprinsă între 132.519 – 3.334.050 lei.

Conform anexei ataşate hotărârii, aplicarea acestei norme este necesară organizării deplasărilor în străinătate ale personalului Primăriei Municipiului Bucureşti, vizitelor unor înalţi demnitari la Bucureşti, precum şi altor evenimente de promovare a Capitalei în ţară şi în străinătate.

În cadrul dezbaterilor, consilierul general Ana Maria Ciceală a anunţat că Uniunea Salvaţi România nu susţine acest proiect, apreciind că este nelegal.

‘Într-adevăr se poate face de către Primărie o normă simplificată pentru procedura de achiziţii. Însă, aceasta, propusă astăzi pentru vot, încalcă legea achiziţiilor în următoarele puncte: nu se publică în SEAP anunţul de participare simplificat şi nu se publică răspunsurile la solicitările de clarificare în SEAP, atribuirea se poate face fără contract, atribuirea se poate face în doar cinci zile şi atribuirea nu se face prin mijloace electronice simplificate’, a motivat ea.

Potrivit hotărârii, achiziţionarea de servicii hoteliere sau de catering se va face de către Direcţia Afaceri Externe şi Protocol, ‘în condiţii de eficienţă economică şi socială, cu respectarea tuturor dispoziţiilor legale aplicabile, pe baza principiilor: nediscriminării, tratamentului egal, recunoaşterii reciproce, transparenţei, proporţionalităţii şi asumării răspunderii’.

De asemenea, pe parcursul aplicării procedurii simplificate proprii, se vor luate toate măsurile necesare pentru evitarea apariţiei unor situaţii de natură să determine apariţia unui conflict de interese şi manifestarea concurenţei neloiale. În cazul în care se constată apariţia unei astfel de situaţii, se va proceda la eliminarea efectelor rezultate dintr-o astfel de împrejurare, adoptându-se, după caz, măsuri coercitive de modificare, încetare, revocare, anulare a actelor care au afectat aplicarea corectă a procedurii de atribuire.

După întocmirea referatelor de necesitate privind achiziţia de servicii hoteliere sau de catering, Direcţia Afaceri Externe şi protocol din cadrul PMB va întocmi cererea de ofertă, care va fi transmisă unui număr de cel puţin trei operatori economici de servicii. Direcţia Afaceri Externe şi Protocol va analiza ofertele şi va întocmi procesul verbal de selecţie, iar mai apoi va transmite rezultatul selecţiei către toţi participanţii.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, sunt invocate prevederile art. 7 din legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, conform căruia ‘atunci când atribuie contracte de achiziţie publică/acorduri-cadru şi organizează concursuri de soluţii care privesc achiziţiile publice ce au ca obiect servicii sociale şi alte servicii specifice a căror valoare estimată este mai mică decât pragurile corespunzătoare prevăzute la art. 7 alin. (1) lit. c) din lege, autorităţile contractante pot organiza propriile proceduri simplificate de atribuire’.

CGMB a mai aprobat, pe 21 decembrie, o normă internă a PMB privind o procedură simplificată proprie pentru achiziţia de servicii de învăţământ, de formare/perfecţionare profesională şi de servicii hoteliere aferente acestora. De asemenea, pe 31 octombrie, a fost aprobată introducerea unei proceduri simplificate pentru achiziţiile publice de servicii sociale şi alte servicii specifice.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia impune taxe suplimentare de 40% pentru toate vehiculele importate din China
Turcia impune taxe suplimentare de 40% pentru toate vehiculele importate din China
Turcia a decis să impună taxe vamale suplimentare de 40% pentru toate vehiculele aduse din China, în încercarea de a limita importurile şi a reduce deficitul de cont curent, transmite Reuters,......
USR acuză BEC că a deschis tiparnița de buletine de vot suplimentare chiar în ziua alegerilor
USR acuză BEC că a deschis tiparnița de buletine de vot suplimentare chiar în ziua alegerilor
Uniunea Salvați România susţine că Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, vineri seara, o hotărâre prin care permite ...
MAI: De la începutul campaniei electorale au fost semnalate 1.250 de incidente sau fapte ilegale (Video)
MAI: De la începutul campaniei electorale au fost semnalate 1.250 de incidente sau fapte ilegale (Video)
De la debutul campaniei electorale au fost semnalate 1.250 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, cu o medie ...
Franța a redeschis ultimele patru puncte de trecere a frontierei de la granița cu Spania din cele pe care le-a blocat în urmă cu trei ani pentru a combate imigrația ilegală
Franța a redeschis ultimele patru puncte de trecere a frontierei de la granița cu Spania din cele pe care le-a blocat în ...
Ultimele puncte de trecere a frontierei dintre Spania şi Franţa rămase închise de la începutul anului 2021 în numele ...