Podul de la Brăila: Ce lucrări au mai făcut chinezii şi italienii care vor sa construiască Golden Gate-ul peste Dunăre

Compania de Drumuri evaluează până pe 10 octombrie cele două oferte pentru construirea Podului de la Brăila, estimată la jumătate de miliard de euro. ECONOMICA.NET prezintă ce alte lucrări au mai realizat constructorii chinezi şi italieni care se bat pentru cel mai mare contract de infrastructură rutieră al României din ultimii 27 de ani.
Economica.net - mar, 19 sept. 2017, 20:07
Podul de la Brăila: Ce lucrări au mai făcut chinezii şi italienii care vor sa construiască Golden Gate-ul peste Dunăre

Cele două oferte pentru construirea podului suspendat de la Brăila au fost depuse de către:

– Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia)

– Asocierea China Communication Construction Company Ltd (China) – China Road and Bridge Corporation (China) – Eptisa Servicios de Ingenieria SL (Spania)– Euro Construct Trading ’98 SRL (Romania)– CCCC Second Harbour Engineering Co Ltd (China)- CCCC Highway Consults Co Ltd (China).

Printre lucrările de referinţă ale italienilor de la Astaldi, care conduc prima asociere, se numără:

Şi China Communication Construction Company Ltd, liderul celei de-a doua asocieri, a realizat la rândul său mai multe poduri. Printre acestea se numără:

  • Donghai Bridge, 32,5 kilometri, unul dintre cele mai lungi poduri din lume.

  • Chaotianmen Bridge, 1,7 kilometri, cel mai lung pod-arc din lume

  • Runyang Yangtze River Bridge, 35,66 kilometri, este un complex format din două poduri, inaugurat în aprilie 2005, la mai puţin de cinci ani de la începerea construcţiei, fiind finalizat înainte de termen.

Podul de la Brăila va fi cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani. După ce va fi construit, Podul suspendat de la Brăila se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală (1,12 kilometri).

Cu o valoare pentru proiectare şi execuţie de 2,02 miliarde de lei fără TVA (aproximativ 500 de milioane de euro), acesta reprezintă cel mai mare contract pentru un proiect de infrastructură, atribuit in ultimii 27 de ani, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul va fi atribuit în baza celui mai bun raport calitate-preţ, iar durata acestuia va fi de 114 luni. Astfel 18 luni sunt alocate proiectării, 36 de luni execuţiei lucrărilor iar perioada de garantie va fi de minim 60 de luni.

Proiectul de investiţie, cu o lungime totală de 23,413 km cuprinde inclusiv proiectarea şi executia drumului principal, Brăila – Jijila şi a drumului de legatura cu DN22, Smârdan – Măcin.

Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

Podul suspendat peste Dunăre este cuprins în Master Planul General de Transport al României şi face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient”.

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...