Poşta Română va desfiinţa 56 de posturi de conducere – director interimar

Compania Naţională Poşta Română va desfiinţa, în perioada următoare, 56 de posturi de conducere, iar începând din data de 10 octombrie voi transmite comunicări de anulare a tuturor detaşărilor efectuate către alte instituţii, a declarat, luni, într-o întâlnire cu presa, directorul general interimar al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Elena Petraşcu.
Economica.net - lun, 09 oct. 2017, 11:41
Poşta Română va desfiinţa 56 de posturi de conducere - director interimar

‘În cele patru luni de mandat am de gând să fac capitalizarea Poştei Române. Ştiu exact în ce am intrat. Ştiu că sunt foarte multe de rezolvat. Sunt femeie, dar dacă voi considera că trebuie să am ceva să fiu şi bărbat, voi fi şi bărbat. Am venit cu o propunere de organigramă pentru reducerea funcţiilor de conducere. Astfel, la ora actuală există 102 posturi de conducere, dintre care 13 de directori, iar restul şefi de departamente, şefi de direcţii. Am ştiut că organigrama Poştei Române este umflată. Atunci, vor fi reduse 56 de posturi de conducere. Foarte multe posturi sunt organizate din detaşări. Au fost detaşaţi oameni la ANCOM, la compania de drumuri etc.’, a spus Petraşcu.

Directorul interimar al Poştei Române a explicat că persoanele detaşate vor fi rechemate la post în companie, iar ulterior se va face o analiză a beneficiilor aduse în urma detaşărilor.

‘Codul muncii îţi dă posibilitatea să faci detaşare în interiorul instituţiei. De mâine (marţi, n.r.), voi semna ordinul de încetare a tuturor detaşărilor. Trebuie să verific dacă acele persoane au lucrat în interesul companiei. Dacă se confirmă asta, voi semna prelungirea detaşărilor. Oamenii se vor întoarce pe posturile lor sau pe altele dacă s-au desfiinţat anumite departamente. Cine doreşte să rămână în instituţia unde a fost detaşat, poate cere încetarea contractului de muncă pe care îl are cu Poşta Română’, a explicat Elena Petraşcu.

Aceasta a adăugat, totodată, că nimic nu se blochează în Poşta Română, iar ‘contractele merg înainte’.

De asemenea, documentul care conţine planurile companiei până în 2023 va fi înaintat celor de la Deloitte, măsurile de bază fiind cuprinse în Memorandumul adoptat recent de Guvern.

Elena Petraşcu a fost numită director general interimar al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) la începutul acestei luni, când Consiliul de Administraţie al companiei a aprobat revocarea directorului general interimar Rareş Stanciu.

Preşedinte a fost ales Adrian Găvruţa (secretar general adjunct al ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale).

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a prezentat în şedinţa noului Consiliu de Administraţie al companiei naţionale ‘Poşta Română’ strategia de redresare a operatorului naţional iar prima măsură luată în cadrul CA a fost mandatarea membrilor comisiei de negociere cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) în vederea modificării prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă referitoare la eliminarea indemnizaţiei de conducere în cazul revenirii de pe o funcţie de conducere pe una de execuţie.

Tot în şedinţa CA din 4 octombrie a fost aprobată şi noua organigramă a CNPR, prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de bază şi 92.000 de lei lunar la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.

Compania Naţională ‘Poşta Română’ este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

Te-ar mai putea interesa și
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de lei, faţă de 28,99 miliarde de lei sau 1,67% din......
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are ...
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O 'forţă de reacţie rapidă' a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată ...
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că mecanismul privitor la implementarea salariului minim european va începe ...