Producătorul de termopane Barrier deschide o nouă fabrică în România, investiţie de 7 milioane de euro

Compania Electric Plus, deţinătorul brandului Barrier, liderul naţional în producţia de tâmplărie termoizolantă din PVC, a inaugurat, la Bacău, noi facilităţi de producţie - o fabrică de geam termoizolant şi o nouă hală de producţie a uşilor secţionale rezidenţiale şi industriale şi a rulourilor -, investiţie de 7 milioane de euro.
Economica.net - joi, 14 apr. 2016, 13:37
Producătorul de termopane Barrier deschide o nouă fabrică în România, investiţie de 7 milioane de euro

Construcţia facilităţilor de producţie a durat 18 luni, fiind începută în toamna anului 2014. Capacitatea fabricii de geam termoizolant este de 1.500 de unităţi/zi, în timp ce secţia de uşi secţionale si rulouri produce 2.000 de unităţi/lună. Fabrica de geam incorporează cele mai noi tehnologii în domeniu, ceea ce permite execuţia unor pachete de sticlă termoizolantă de calitate superioară. Toate pachetele de sticlă conţin argon, iar sigilarea pachetelor este perfectă, permiţând astfel livrarea către clienţi a unor ferestre de tâmplărie PVC de o înaltă valoare şi eficienţă, arată un comunicat al companiei, remis, joi, Agerpres.

‘Investiţia pe care o inaugurăm astăzi încheie un prim ciclu de dezvoltare a afacerii noastre, început în 2012. Din acest moment, suntem singurul producător din România care poate oferi toată gama de produse de tâmplărie. Investiţiile realizate în acest prim ciclu au totalizat 12 milioane de euro. Noutăţile pe care le anunţăm astăzi ne vor consolida prezenţa de pe piaţa românească de profil, deoarece ne dorim să fim prima alegere în ochii consumatorilor noştri şi a partenerilor cu care colaborăm’, a spus Adrian Gârmacea, Director General al companiei Electric Plus.

În acelaşi timp, compania Electric Plus a anunţat încheierea unui parteneriat internaţional cu firma italiană Beninca Group, cel mai cunoscut producător european de automatizări pentru uşi secţionale şi porţi.

‘Parteneriatul dintre companiile noastre implică toate departamentele, astfel încât să putem dezvolta instrumente utile pentru promovarea ambelor mărci în România şi pe plan internaţional, cu un schimb continuu de informaţii de piaţă şi de realizare a produselor. Suntem foarte încântaţi că organizaţia Barrier a ales să colaboreze cu noi. Graţie formării echipelor companiilor noastre, credem că vom ajunge să fim cei mai cunoscuţi jucători din domeniul uşilor secţionale şi al automatizărilor. În plus, parteneriatul încheiat astăzi va duce la o dezvoltare rapidă a brandurilor Beninca Group pe piaţa românească. Toate acestea, datorită abilităţilor tehnice şi comerciale ale echipei partenerului nostru, Barrier’, arată Luigi Beninca, Directorul General al Grupului Beninca.

În prezent, complexul industrial al Electric Plus asigură toată gama de produse pentru tâmplărie PVC, de la producţia de ferestre şi uşi, la sticlă termoizolantă, foliere profile, curbare profile, precum şi uşi secţionale rezidenţiale şi industriale şi rulouri. Compania deţine cele mai moderne linii de fabricaţie din domeniu.

Brandul Barrier este produs de compania Electric Plus din Bacău, primul atelier de producţie fiind înfiinţat în anul 2003.

În prezent, produsele Barrier sunt fabricate în cel mai modern centru de producţie din ţară, în care lucrează peste 600 de persoane şi care are o capacitate de 1.000 de unităţi/zi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...