Profi retrage produsele depistate de ANSVSA cu bacteria E.coli

Retailerul Profi a anunţat că retrage din magazine produsele de la "Lactate Bradet" în urma anunţului ANSVSA că în brânza de vaci comercializată sub acest brand a fost depistată bacteria E.coli. Profi a precizat că produsele vor fi retrase până când se va încheia ancheta autorităţilor.
Economica.net - mar, 01 mart. 2016, 06:02
Profi retrage produsele depistate de ANSVSA cu bacteria E.coli

„Ca urmare a anunțului privind existența bacteriei E.coli într-unul din produsele de la „Lactate Bradet”, până la clarificarea situației și identificarea oficială a cauzelor magazinele PROFI au retras de la vânzare toate produselor provenite de la această sursă, pentru a asigura astfel siguranţa alimentară”, se arată într-un comunicat al companiei.

Profi a precizat că în toate magazinele sale, produsele de la acest furnizor au fost ambalate și comercializate doar în județul Argeș.

Magazinele la care s-au comecializat produsele „Lactate Bradet”

PROFI COSTEȘTI

PROFI MIOVENI

PROFI PITEȘTI(CEAIR)

PROFI PITEȘTI GAVANA

PROFI PITEȘTI NEGOIU

PROFI PITEȘTI TRIVALE

PROFI PITEȘTI RAZBOIENI

PROFI PITEȘTI PALTINULUI

PROFI TOPOLOVENI PARCULUI

PROFI PITEȘTI TUDOR

PROFI PITEŞTI NEGRU VODĂ

PROFI PITEŞTI CALEA DRAGĂȘANI

Lista produselor respective este:

BALTATA IAURT DE BAUT 330G

BRADET IAURT NATURAL PAHAR 175G

BRADET IAURT SLAB PAHAR 200G

BRADET SANA PET 500ML

BRADET LAPTE BATUT PET 500ML

BRADET SMANTANA 12%GR 200G

BRADET SMANTANA 22%GR 400G

BRADET SMANTANA 22%GR GALETUSA 900G

BRADET BRANZA FAGARAS 200G

ANSVSA a anunţat luni că în urma analizelor preliminarii, bacteri E.coli a fost depistată în 25 de kilograme de brânză de vaci într-un magazin din Curtea de Argeş. Produsele aparţin unei firme din Argeș.

Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective. Totodată, bacteria a fost depistată şi la produse din pui din gospodăria unui localnic din Bacău.

„În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E.coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în judeţul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală”, a declarat luni, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Te-ar mai putea interesa și
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii......
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...