Regina Marii Britanii va anunţa o înăsprire a reglementărilor în domeniul imigraţiei

Guvernul britanic urmează să anunţe miercuri o înăsprire a regulilor în domeniul imigraţiei, într-un program pentru anul viitor, discursul reginei anunţând inclusiv un proiect de lege menit să faciliteze deportarea infractorilor străini şi imigranţilor clandestini, relatează BBC News online.
Economica.net - mie, 08 mai 2013, 12:33
Regina Marii Britanii va anunţa o înăsprire a reglementărilor în domeniul imigraţiei

Alte proiecte de lege vor viza costurile cu asistenţa socială în Anglia şi introducerea unei pensii de stat unice, în valoare de 144 de lire sterline (aproape 170 de euro) pe săptămână. Însă un plan de monitorizare a comunicaţiilor online şi mobile ar urma să fie respins.

Discursul reginei, în cadrul ceremoniei de deschidere a sesiunii Parlamentului, permite Guvernului să anunţe care sunt proiectele sale de legi pentru viitoarea sesiune parlamentară. Lista va fi citită de suverană în cadrul unei reuniuni speciale a membrilor Camerei Lorzilor şi Camerei Comunelor.

Ministrul Sănătăţii Jeremy Hunt a declarat pentru BBC că Guvernul nu va face public întregul set de 15 proiecte, ci va releva principalele probleme pe care vrea să le abordeze.

Regina, care va vorbi din partea Guvernului în cadrul ceremoniei, va anunţa că „vrem să atragem persoane care să participe la viaţa noastră naţională, iar cei care nu vor face (acest lucru) vor fi descurajaţi”. Ea va anunţa că proiectul va „continua să reformeze sistemul imigraţiei prin consolidarea legii imigraţiei, consolidarea aplicării legii şi reprimarea celor din străinătate care abuzează serviciile publice” britanice.

Hunt a declarat pentru BBC Radio 4 că Guvernul vrea să abordeze probleme ca abuzuri asupra sistemului de acordare de vize şi să modifice factori care atrag imigranţi în ţară, ca de exemplu sistemul de îngrijiri de sănătate gratuit.

Acest proiect de lege cu privire la imigraţie este important pentru conservatori, în contextul succesului înregistrat de UKIP, un partid naţionalist şi antieuropean ce face campanie împotriva imigraţiei, în alegerile locale din Anglia.

Ducesa de Cornwall va asista pentru prima dată la ceremonia de deschidere a sesiunii Parlamentului. Soţul ei, prinţul de Wales, a asistat ultima dată la ceremonie în 1996. Prinţul Charles va reprezenta monarhia la summitul şefilor de Guverne din cadrul Commonwealth, în Sri Lanka, în noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...