Samsung caută răspunsul la problemele sale într-un smartphone pliabil

Samsung a prezentat la începutul lunii noiembrie primul său telefon pliabil şi a anunţat că telefonul ar putea fi pus în vânzare anul viitor. Dispozitivul este un smartphone care poate fi deschis ca o carte pentru a oferi un ecran mai mare, la dimensiuni compacte. Potrivit unui nou raport, telefonul va avea o baterie de 6.000 de mAh şi o cameră duală de 12 MP.
Lidia Neagu - Dum, 06 ian. 2019, 11:43
Samsung caută răspunsul la problemele sale într-un smartphone pliabil

Se pare că pentru baterie vor exista două celule separate, câte una în fiecare jumătate a telefonului flexibil. Alte zvonuri vorbesc de prezența unui procesor Qualcomm Snapdragon 855 sau Exynos 9820, cu cel puțin o variantă de stocare de 8 GB RAM/128 GB, anunţă LetsGoDigital.

Smartphone-ul pliabil este așteptat să aibă o cameră foto principală duală de 12 MP și o cameră de 8 MP pe faţă.

Cu toate acestea, costul acestei noi tehnologii care flexează ecranul nu va fi ieftin. Analiştii au prezentat o mulțime de prețuri potențiale, și se pare că ar putea ajunge în jurul valorii de 1.800 dolari.

Compania se bazează probabil pe inovații ca acestea pentru a-și poziţiona mai bine pe piaţă afacerea cu smartphone-uri, care, în ultimele trimestre, a început să se clatine.

În trimestrul al treilea din acest an, Samsung şi-a păstrat poziţia de lider global al pieţei, însă vânzările sale au început să scadă, iar Huawei vine puternic din spate. Samsung deține o cotă de piață pe piața mondială de smartphone de 19% în al treilea trimestru, potrivit companiei Counterpoint Research. Gigantul tech din Coreea de Sud a livrat 72,2 milioane de telefoane între iulie și septembrie, în scădere cu 13% față de de cele 83,3 milioane de unități Samsung livrate în aceeași perioadă din 2017. La acel moment, compania a avut 21% cota de piață la nivel global.

Dispozitivul pliabil este construit în mare parte pe baza tehnologiei de vârf a Samsung în domeniul ecranelor OLED. Afișajul, numit Infinity Flex, utilizează un nou adeziv pe care Samsung l-a dezvoltat pentru a lamina straturile de afișare astfel încât acestea să fie flexibile și pliabile. Ecranul noului dispozitiv va avea 4,5 inci, în timp ce ecranul pliabil mai mare măsoară 7,3 inci.

Telefonul pliabil se poate integra bine cu tendințele actuale de pe piața smartphone-urilor, unde dimensiunile ecranului devin din ce în ce mai mari pe măsură ce utilizatorii îndeplinesc sarcini concentrate mai mult pe productivitate și multitasking. De asemenea, Samsung s-ar putea poziţiona foarte bine pe piaţă cu acest telefon care permite, în esență, utilizatorilor să aibă un ecran de mari dimensiuni într-un un dispozitiv mic, reducând astfel necesitatea să poarte și un laptop sau o tabletă. Până la urmă telefoanele pliabile promit să permită utilizatorilor să efectueze activităţi mai complexe, efectuate de obicei pe tablete sau laptopuri.

În timp ce ceilalți concurenți ai Samsung, cum ar fi Huawei și LG, care este lider în tehnologia de afișare în sine, au și telefoane pliabile în planurile lor, este posibil ca Samsung să fie primul producător care va vinde aceste dispozitive la scară comercială şi să ia faţa competitorilor.

Rămân încă unele întrebări

Dacă va reuşi sau nu Samsung să asigure succesul noului telefon depinde de mai mulţi factori. Compania a prezentat dispozitivul printr-un scurt videoclip și a arătat un prototip pe scena unde s-a ţinut prezentarea. Astfel că nimeni nu au reușit încă să testeze dispozitivul. Acest lucru a dat naştere multor speculaţii, iar analiştii cred că este posibil ca Samsung să fi trebuit să facă rabat în ceea ce privește calitatea generală a afișării sau durata de viață a bateriei.

Istoricul Samsung de furnizare a software-ului ar putea fi o problemă, deoarece software-ul va juca un rol-cheie în experiența utilizatorului, având în vedere ecranul mare al ecranului și productivitatea acestuia. Deși Google a anunțat oficial sprijin Android pentru dispozitivele pliabile, este probabil ca Samsung va trebui să facă o mare parte din programarea inițială, cea mai complicată fază de dezvoltare a sistemului de operare.

Prețul este, de asemenea, probabil să fie un factor care ar putea afecta vânzările noului dispozitiv. De exemplu, compania chineză de smartphone-uri Royole a dezvăluit un dispozitiv pliabil, cu prețuri începând de la puțin peste 1.300 de dolari, și este posibil ca dispozitivul Samsung să fie mai avantajos, având în vedere că cea mai recentă gamă de telefoane Note 9 începe de la aproximativ 1.000 de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care este oricum suspendat acum, este trecută în legislația națională și......
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se ...
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are ...
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O 'forţă de reacţie rapidă' a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată ...