Sanador a lansat un centru oncologic în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro

Sanador a inaugurat un centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerelor. Centrul medical este integrat Spitalului Clinic Sanador, iar valoarea investiției se ridică la aproximativ 20 milioane de euro, sumă provenită din fonduri proprii şi credite bancare. 
Economica.net - joi, 11 oct. 2018, 09:01
Sanador a lansat un centru oncologic în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro

“Decizia de a înființa un centru medical integrat pentru diagnosticarea și tratarea cancerului a venit pe fondul deficitului de servicii de specialitate în România. Nevoia pacienților oncologici pentru tratamente este foarte mare, în special în ceea ce privește radioterapia, iar capacitatea centrelor în momentul de față este insuficientă. În cadrul Centrului Oncologic Sanador ne propunem să asigurăm pacienților o gamă complexă de investigații și tratamente, acordate de medici de un înalt nivel profesional, într-un spital construit după ultimele standarde internaționale în domeniu“, a declarat dr. Doris Andronescu, director general al Sanador.

Centrul Oncologic Sanador înglobează în construcția sa casa desemnată monument istoric din str. Sevastopol nr. 5 – locuinţa prof. N. Danielescu. Imobilul, nemodificat substanţial timp de peste 120 de ani și restaurat de Sanador, datează din anul 1895, avându-l ca arhitect pe Richard Kraft, celebru în acea vreme, format în şcolile superioare ale Imperiului Austro – Ungar. Clădirea reflectă influenţa pe care a avut-o arhitectura eclectică de provenienţă austriacă, care a avut ecou în Ţările Române în secolul al XIX-lea – pinioane baroce, bosaje şi coloane renascentiste, ferestre în arc de cerc aplatizat, balustrade metalice din fier forjat. În ansamblu, aceasta poartă amprenta stilistică a palatelor urbane vieneze aplicată unor volume la o scară mai mică, provincială.

În România sunt 126.000 de pacienți cu afecțiuni maligne înscriși în Programul Național de Oncologie. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în continuă creștere la nivel mondial, în următorii 20 de ani fiind preconizate cu 70% mai multe astfel de cazuri decât în prezent. În același timp, cercetătorii în medicină avansează în identificarea unor metode inovatoare de tratament, astfel încât un procent cât mai mare al pacienților care primesc acest diagnostic în stadii incipiente să își poată continua în condiții normale viața, sub monitorizarea periodică a specialiștilor.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...