Şanse noi pentru finalizarea proiectului Greenfield al Impact. Acţionarii au aprobat din nou emisiunea de obligaţiuni

Acţionarii Impact Bucureşti (IMP) au aprobat, din nou, marţi, emisiunea de obligaţiuni proiectată încă de acum doi ani. Emisiunea ar avea acum şanse mai mari de reuşită, va fi de maxim 135 de milioane de lei şi va finanţa proiectul Greenfield Plaza, ca şi infrastructura cartierului Greenfield.
Adrian N. Ionescu - mar, 02 iun. 2015, 21:43
Şanse noi pentru finalizarea proiectului Greenfield al Impact. Acţionarii au aprobat din nou emisiunea de obligaţiuni

Obligaţiunile corporatiste ale Impact Developer & Contractor Bucureşti (IMP) vor fi scadente la cinci ani şi vor avea dobânda fixă situată între 5,5 şi 7%, potrivit raportului companiei trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cu cele 135 de milioane de lei urmează să se finanţeze finalizarea cartierului Greenfield (infrastructura şi reţeaua de utilităţi, elaborarea planurilor pentru etapele ulterioare de dezvoltare a cartierului, construcţia centrului urban Greenfiled Plaza din cartierul Greenfiled, în suprafaţă de 10.400 mp (din care fac parte un centru spa şi o piscină, un supermarket), precum şi pentru dezvoltarea primei faze a proiectului Barbu Văcărescu, ca şi pentru achitarea parţială sau totală a unor împrumuturi ale companiei.

Impact vrea să construiască un parc şi 25.000 mp de locuinţe în a doua fază din dezoltarea complexului Greenfield.

Impact, companie fondată de omul de afaceri Dan Ioan Popp şi preluată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a dezvoltat până în prezent circa 2.000 de locuinţe pe piaţa locală, cel mai mare proiect al companiei fiind ansamblul rezidenţial Greenfield din zona Băneasa, unde au fost realizate circa 750 de apartamente şi în care compania mai deţine teren pentru 3.000 – 4.000 de unităţi.

Acum un an şi jumătate, acţionarii au mai aprobat o emisiune de obligaţiuni, atunci în valoare de 100 milioane de lei, convertibile la maturitate în acţiuni. Operaţiunea a fost amânată din cauza condiţiilor mai puţin favorabile din piaţă. Anul trecut acţionarii au venit cu bani de acasă pentru o majorare de capital, de 80 milioane de lei.

Între timp, domeniul construcţiilor pare să atragă din nou investitorii. După primele cinci luni ale anului, trei companii de materiale de construcţii s-au situat în Top 10 –  cele mai mari creşteri de preţuri ale acţiunilor lor.

Condiţiile de piaţă ar fi acum mult mai favorabile, piaţa imobiliară debutând bine în acest an, potrivit declaraţiilor lui Gheorghe Iaciu, cunoscut iniţial ca patron al complexului Doraly, apoi ca actor principal al debarcării conducerii SIF Muntenia de acum doi ani.

Gheorghe Iaciu are peste 49% din acţiunile IMP, iar partenerul său, investitorul Adrian Andrici are peste 16%. La finalul lunii trecute, fondurile BlueMountain EM Limited şi BlueMountain Timberline Ltd au raportat o deţinere cumulată de 5,25% din „Impact Developer & Contractor” (IMP).

IMP a obţinut anul trecut un profit net de 4,1 milioane de lei, faţă de o pierdere de 42,46 milioane în anul 2013, ca urmare a reevaluării activelor. Anul 2014 este primul an de profit al companiei după ce din 2010 până în 2013 a raportat pierderi.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...