Saxo Bank: BCE a emis zilnic titluri în valoare de 400 milioane de euro de datorie corporate

Banca Centrală Europeană /BCE/ a emis zilnic titluri în valoare de 400 milioane de euro de datorie corporate, incluzând aici poziţii la Telecom Italia, Glencore şi Lufthansa (care sunt văzute drept 'junk' de către investitori, din cauza diferenţelor de rating), comentează Michael Boye, Fixed Income Trader, Saxo Bank.
Economica.net - joi, 21 iul. 2016, 11:46
Saxo Bank: BCE a emis zilnic titluri în valoare de 400 milioane de euro de datorie corporate

Potrivit acestuia, pieţele primare au fost ‘rănite’ în ultima perioadă, mai întâi din cauza Brexitului, iar apoi din cauza neobişnuitei ‘secete’ de pe piaţă, amorţeala şi precauţia investitorilor îşi fac efectul, forţând spreadurile pe creditele din afara obiectivelor BCE să se restrângă, iar lichidităţile să se evapore.

Cu ambiţiile Rezervei Federale de a mări dobânda cel mai probabil amânate, Banca Japoniei face un nou pas în procesul său de a arunca ‘bani din elicopter’, discutând deja posibile soluţii în acest sens cu fostul şef al finanţelor americane, Ben Bernanke, în timp ce Banca Centrală Europeană a început o aventură fără precedent pe piaţa bondurilor corporate, unde investitorii îşi văd profiturile stoarse la maximum, iar condiţiile lichidităţilor se deteriorează.

‘În Orientul Mijlociu, Arabia Saudită ar putea fura lumina reflectoarelor cu prima emisiune de titluri accesibile la nivel internaţional. Pentru regiune, renumită pentru vastele şi bogatele rezerve de petrol, variaţia preţului la ţiţei a afectat bugetele şi a crescut deficitele, ceea ce a provocat căutarea unei noi re/surse de finanţare, parţial pentru a acoperi ‘gaura’, dar şi pentru a alimenta procesul de transformare a economiilor din Golf, mult prea dependente de petrol’, a adăugat Michael Boye.

Potrivit acestuia, anul acesta s-au emis nouă miliarde de dolari de titluri în Qatar, cinci miliarde în Abu Dhabi, pregătindu-se o emisiune de titluri în Riyadh de 5 miliarde de dolari.

Pentru regiune, această tranzacţie are potenţialul de a rămâne una istorică şi credem că mai mulţi potenţiali ‘copiatori’ precum companii şi guverne, vor urmări cu atenţie procesul pentru a emite propriile titluri.

Cu restul lumii aflate deja în zona datoriilor ridicate cu potenţial de profit aproape zero, acest aflux de bonduri ar putea polariza pofta de profit a investitorilor din întreaga lume.

Grupul Saxo Bank este specializat în investiţii şi tranzacţionare online multi-asset. Platformele tehnologice de tranzacţionare ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi şi constituie baza tehnologică a peste 100 de instituţii financiare. Saxo oferă servicii bancare tradiţionale prin intermediul Saxo Privatbank în anumite pieţe.

Fondat în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are 1.500 de angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în 25 de birouri din toată lumea.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...