Schaeffler va alege între România, Polonia, Ungaria Serbia şi Slovacia pentru amplasarea noii fabrici

Slovacia se află printre cele cinci state din Europa de Est aflate pe lista scurtă pentru amplasarea noii fabrici a producătorului german de componente auto Schaeffler AG, a declarat directorul Schaeffler Slovacia, Jaroslav Patka, pentru revista Trend, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 20 oct. 2016, 09:31
Schaeffler va alege între România, Polonia, Ungaria Serbia şi Slovacia pentru amplasarea noii fabrici

Celelalte ţări care concurează pentru investiţia Schaeffler sunt România, Polonia, Ungaria şi Serbia. În prezent, Schaeffler are 10.000 de angajaţi în Slovacia, iar la noua fabrică ar mai putea fi angajaţi 4.000.

Decizia privind amplasarea noii uzine va fi luată la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2017.

Schaeffler România produce în fabrica din Cristian componente de tehnică lineară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 1,7 miliarde de lei (391,5 milioane de euro) şi un câştig net de 23,7 milioane de lei (5,3 milioane de euro).

Activitatea companiei este direcţionată pe două sectoare principale, industrie (circa 80% din producţie) şi automotive (aproximativ 20% din producţie). În sectorul industrial, printre clienţii grupului Schaeffler se numără Siemens, Arcelor Mittal, ThyssenKrupp, Tenaris-Exiros, SMS, Trumpf, Mazak, Lafarge, Heidelberg, Holcim, Michelin sau Continental. În sectorul auto, Schaeffler furnizează com­ponente pentru motor, transmisie şi sistemul de rulare pentru BMW, Audi, Mercedes, VW, Opel, Nissan, Ford, Re­nault, dar şi pentru alţi producători auto. Planul de investiţii al Schaeffler România pentru acest an vizează dezvoltarea capacităţii de producţie pentru produsele existente, în principal în sectorul linear, rulmenţi mari şi sisteme pentru industria auto.

Înregistrată iniţial sub numele de INA Schaeffler Braşov ca filială a grupului Schaeffler, compania a fost redenumită în anul 2006, primind numele de Schaeffler România.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...