Site-ul Bet365 se retrage din România

Marele site de pariuri Bet365 nu mai acceptă clienţi noi din România. Dacă încercaţi să vă faceţi cont, România nu mai apare în lista ţărilor de resedinţă. Mai mult, site-ul şi-a anunţat afiliaţii că încetează orice activitate de promovare pe teritoriul României. Bet365 a funcţionat ilegal pe teritoriul României, clienţii săi fiind pasibili de pedeapsă cu închisoarea, ca de altfel toţi clienţii site-urilor care ofereau pariuri sau jocuri de moroc online. 
Economica.net - mar, 07 oct. 2014, 14:46
Site-ul Bet365 se retrage din România

Afiliaţii Bet365 din România au primit o informare prin care site-ul de pariuri anunţă că îşi încetează activităţile promo desfăşurate în România.

Responsabilii site-ului somează apoi site-urile pertenere să înlăture toate materialele promoţionale Bet365 (bannere, linkuri, text etc.). Ştergerea tuturor referinţelor promoţionale la adresa Bet365 ar trebui să se încheie pe 10 octombrie, conform informării citate (în faximil).

Demersul Bet365 pare a avea un substrat legal. Potrivit Oficiului Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN), la momentul actual, pe teritoriul României, nu există nicio licenţă sau autorizaţie emisă pentru organizarea de jocuri de noroc on-line.

Marketingul, reclama și publicitatea sunt strict interzise pentru jocurile de noroc care nu sunt autorizate în România. Desfășurarea oricăror activități cu caracter promoțional pentru jocurile de noroc neautorizate constitui contravenție și se pedepsește cu amendă de la 50.000 – 100.000 lei.

Prevederile îi lovesc şi pe jucători. Astfel, potrivit ONJN , constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă fapta oricărei persoane care participă la activităţi de joc de noroc care nu sunt autorizate pe teritoriul României, organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixă ori mobilă sau a oricăror mijloace asimilat (art.25 lit.k din O.U.G. nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc).

Nu mai acceptă clienţi noi

La inceputul acestei luni, bet365 a mai făcut o mişcare surprinzătoare, fără a exista o comunicare oficială în acest sens. România a fost mai întâi scoasă din lista de ţări disponibile pentru înregistrare fără un comunicat oficial, scrie Holdem.ro. Apoi cei care au pus întrebări pe această temă au primit răspunsuri care nu au adus lămuriri suplimentare situaţiei create.
Bet365 a devenit cea mai frecventată casă de pariuri online, după retragerea bwin si Gamebookers de pe piaţa din România.

 

Noi case de pariuri bat la uşă


Retragerea Bet365, care se situa printre cele mai vizitate site-uri din România, coform Alexa.com, coincide cu iminente schimbări legislative pe piaţa jocurilor de noroc. În acest context, o nouă companie, care operează site-ul www.winmasters.com, şi-a anunţat prezenţa pe piaţa românească. Reprezentanţii companiei au anunţat că au demarat procedurile pentru obţinerea licenţei din partea autoriăţilor române. winmasters.com ar fi astfel primul site licenţiat din România şi, în consecinţă, primul site pe care românii pot paria fără să încalce legea. 

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...