Specialişti IT: Piaţa de brokeraj pentru soluţii de securitate în mediul virtual va ajunge la 500 milioane dolari în 2017

Valoarea pieţei de brokeraj pentru soluţii de securitate în mediul virtual /Cloud Access Security Brokers - CASBs/ poate ajunge la valoarea de 500 de milioane de dolari la finele anului 2017, de la sub 100 de milioane de dolari, în prezent, potrivit estimărilor prezentate, marţi, de specialişti IT, într-o conferinţă de profil.
Economica.net - mar, 02 iun. 2015, 10:24
Specialişti IT: Piaţa de brokeraj pentru soluţii de securitate în mediul virtual va ajunge la 500 milioane dolari în 2017

Conform sursei citate, tehnologia din prezent poate rezolva multe probleme de securitate şi confidenţialitate prin intermediul Cloud Security Access Broker (CASB).

„Gartner estima, într-un studiu recent, că utilizarea tot mai mare de CASB pune în aplicare politicile de securitate de bază atunci când datele se mută în cloud. Potrivit Gartner, până în anul 2018, un sfert din traficul de date corporative va rula direct de pe un dispozitiv mobil pentru cloud. De asemenea, piaţa de CASB va ajunge la 500 milioane dolari până la sfârşitul anului 2017, în creştere de la mai puţin de 100 milioane dolari, în prezent’, a spus Robert Dabros, Senior Security Engineer al companiei de securitate cibernetică Imperva.

Serviciile de brokeraj pentru soluţii de securitate în cloud reprezintă puncte plasate între consumatori şi furnizori de servicii cloud, cu scopul de a combina politicile de securitate enterprise. CASBs consolidează mai multe tipuri de aplicare a politicii de securitate. Acestea includ: autentificare, single sign-on, autorizare, acreditare cartografiere, dispozitiv profilare, criptare, tokenizare, alertare, detectare de malware sau prevenire de incidente.

În România, primul broker de cloud este Ymens, care, împreună cu NEC Corporation, furnizor global de tehnologii IT şi de comunicaţii, au lansat, la sfârşitul anului trecut, un program pilot de G-Cloud dedicat administraţiei publice. Astfel, instituţiile publice au putut să se înscrie în program până la data de 31 ianuarie 2015 şi să beneficieze gratuit, timp de trei luni, de o gamă de soluţii cloud adaptate nevoilor lor specifice.

O statistică a Oficiului European de Statistică (Eurostat) publicată în decembrie 2014 arată faptul că doar 5% dintre companiile din România au utilizat serviciile de cloud computing anul trecut, ceea ce plasează ţara noastră pe ultimul loc în rândul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, unde, în medie, una din cinci companii (19%) a utilizat acest gen de servicii.

De asemenea, peste jumătate (51%) dintre companiile din Finlanda au utilizat serviciile de cloud computing în cursul anului trecut, 40% din companiile din Italia şi 39% din companiile din Suedia. La polul opus, serviciile de cloud computing au fost utilizate de mai puţin de 10% din companiile din Grecia şi Ungaria (8%), Polonia şi Bulgaria (6%) şi România (5%).

Într-un număr de 16 state membre UE, inclusiv în România, cloud computing a fost utilizat, în 2014, în principal pentru serviciile de e-mail, în special în Italia (86%), Croaţia (85%), Slovacia (84%), Cehia (79%), Portugalia (78%) şi România (76%). În alte 11 state membre cloud computing a fost utilizat în special pentru stocarea de fişiere.

Cel mai mare procentaj de companii din UE28 care au utilizat cloud a fost înregistrat în sectorul IT (45%), urmat de sectorul activităţilor profesionale, ştiinţifice şi tehnice (27%).

În cazul companiilor din UE, care nu utilizează încă serviciile cloud, informaţiile insuficiente au fost principalul factor care în 2014 a împiedicat aceste firme să utilizeze cloud computing (42%), urmat de riscul unor breşe de securitate (37%).

Te-ar mai putea interesa și
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990....
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...