Standard & Poor’s: Nu avem motive să reanalizăm perspectiva negativă atribuită ratingului Marii Britanii

Standard & Poor's (S&P) nu a văzut nimic surprinzător în lansarea ''divorţului'' Marii Britanii de Uniunea Europeană şi nimic din ce s-a întâmplat în ultimele luni nu va determina agenţia de evaluare financiară să modifice perspectiva negativă atribuită ratingului ţării, a afirmat, joi, Moritz Kraemer, directorul diviziei de ratinguri suverane a S&P, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 30 mart. 2017, 13:13
Standard & Poor's: Nu avem motive să reanalizăm perspectiva negativă atribuită ratingului Marii Britanii

În urma referendumului din iunie 2016 privind ieşirea ţării de UE (Brexit), S&P a revizuit în scădere cu două trepte ratingul ‘AAA’ atribuit Marii Britanii, fiind prima dată când a efectuat o astfel de retrogradare majoră la o ţară care beneficia de cel mai ridicat calificativ.

Premierul Theresa May a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

”Procesul legat de articolul 50 este acum în desfăşurare şi în concordanţă cu dorinţele poporului britanic, Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană. Acesta este un moment istoric din care nu poate exista cale de întoarcere”, a declarat Theresa May.

Moritz Kraemer a explicat că discursul premierului britanic a fost în mare parte conform aşteptărilor şi ‘nu au existat surprize’, deşi tonul a fost ‘mai conciliator decât ar fi putut fi’.

‘Guvernele din UE ştiu că vor trebui să discute despre Brexit cu onestitate’, a afirmat oficialul S&P, într-un interviu acordat Reuters.

Evoluţia economiei britanice a depăşit aşteptările, ceea ce a ridicat probleme dacă perspectiva negativă atribuită de S&P este încă justificată.

În opinia lui Kraemer, perspectiva este justificată.

‘Nu am văzut nimic în ultimele luni care să ne facă să regândim perspectiva negativă atribuită atribuită ratingului Marii Britanii’, a explicat directorul diviziei de ratinguri suverane a S&P.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...