Transport gratuit pentru elevii şi studenţii din Bucureşti la evenimentele culturale – proiect

Preşcolarii, şcolarii, liceenii şi studenţii care merg în grupuri organizate la manifestările pregătite de instituţiile publice de cultură de interes local ale Municipiului Bucureşti ar putea beneficia de transport gratuit pe mijloacele RATB, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi de miercuri a şedinţei Consiliului General al Capitalei.
Economica.net - lun, 19 sept. 2016, 08:31
Transport gratuit pentru elevii şi studenţii din Bucureşti la evenimentele culturale - proiect

De asemenea, instituţiile de cultură beneficiare indirecte ale acestei facilităţi vor avea obligaţia de a nu cuprinde cheltuielile de transport în preţul biletului de acces la spectacol, reiese din acelaşi proiect.

Costurile vor fi suportate în limita subvenţiei aprobate în bugetul Municipiului Bucureşti, la capitolul Transporturi – subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif (subvenţie RATB).

În expunerea de motive se arată că preşcolarii şi şcolarii au mai beneficiat de-a lungul timpului de transport gratuit către instituţiile publice de cultură ale căror repertorii se adresează copiilor, dar că această gratuitate a fost sistată în 2014, la solicitarea conducerii RATB.

În raportul de specialitate se precizează că Municipiul Bucureşti are în subordine 22 de instituţii publice de cultură, dintre care 15 instituţii de spectacol şi două muzee de importanţă naţională. Printre acestea se numără: Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Municipiului Bucureşti, Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti, Biblioteca Metropolitană, Casa de cultură Friedrich Schiller, Universitatea Populară Ioan Dalles, Şcoala de Artă Bucureşti, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, ARCUB şi CREART.

Dintre instituţiile publice de spectacole fac parte Circul Globus şi Opera Comică pentru Copii, precum şi teatrele Odeon, Bulandra, Nottara, Teatrul de Comedie, Metropolis, Constantin Tănase, Teatrul Mic, Masca, Evreiesc de Stat, Ţăndărică, Ion Creangă, Excelsior, Stela Popescu.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...