Tranzacţiile cu acţiuni, în scădere cu aproape 25% săptămâna trecută – analiză

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut cu 24,48% comparativ cu săptămâna precedentă, până 106,94 milioane de lei, cele mai importante schimburi fiind realizate pe titlurile Romgaz, relevă analiza Puls Capital, potrivit Agerpres.
Economica.net - Dum, 18 oct. 2015, 07:43
Tranzacţiile cu acţiuni, în scădere cu aproape 25% săptămâna trecută - analiză

Valoarea totală tranzacţionată s-a ridicat în perioada menţionată la 288,02 milioane de lei.

Potrivit analizei, cele mai importante schimburi au fost realizate pe titlurile Romgaz (SNG) – 27,89 milioane de lei, Fondul Proprietatea (FP) – 18,19 milioane de lei, Banca Transilvania (TLV) – 13,47 milioane de lei, BRD – SG (BRD) – 12,65 milioane lei şi Electrica (EL) – 8,54 milioane lei.

Tranzacţiile cu obligaţiuni s-au cifrat la 175,79 milioane de lei, cele cu produse structurate la 5,28 milioane de lei, iar cele cu unităţi de fond la 0,01 milioane de lei.

În piaţa deal s-au efectuat schimburi în valoare de 16,5 milioane de lei.

Potrivit analizei menţionate, indicii bursieri au consemnat evoluţii negative, cuprinse între minus 0,87% pe indicele BET – FI al SIF-urilor şi minus 0,42% pe indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni.

În săptămâna 12 – 18 octombrie, 18 titluri au avut evoluţii pozitive, 15 au înregistrat evoluţii stabile şi 39 au consemnat evoluţii negative.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe acţiunile Comelf (CMF), care au urcat la 20,88%, SIF Hoteluri (CAOR) – 14,88% şi TMK-Artrom (ART) – 8,20%.

Pe de altă parte, cea mai mare scădere s-a înregistrat pe titlurile Electroaparataj (ELJ), de 21,30%, aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile Mecanica Fină (MECE) – 14,97% şi Sinteza (STZ) – 10,92%.

‘Bursa de la Bucureşti nu reuşeşte să iasă din trendul lateral din ultimele două luni, în principal din cauza pieţelor externe unde predomină în continuare incertitudinea. Săptămâna viitoare printre cele mai aşteptate rezultate la trimestrul trei ale companiilor din SUA sunt Coca-Cola, General Motors, Mcdonald’s şi Procter&Gamble. Investitorii vor urmări şi datele privind evoluţia PIB-ului Chinei, care urmează să fie publicate luni dimineaţa la ora 5,00 (ora României). Totuşi, pieţele sunt sceptice cu privire la datele economice care sunt publicate de către statul chinez, existând îndoieli privind veridicitatea acestora’, se menţionează în analiza Puls Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...