UE impune taxe provizorii la importurile de biciclete electrice din China

Uniunea Europeană va impune de joi taxe provizorii la importurile de biciclete electrice (e-bikes) din China, o decizie prin care blocul comunitar încearcă să reducă importurile ieftine care, potrivit producătorilor europeni, inundă piaţa, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 18 iul. 2018, 11:38
UE impune taxe provizorii la importurile de biciclete electrice din China

Printre producătorii europeni de biciclete se află şi compania românească Eurosport DHS, grupurile olandeze Accell şi Gazelle şi firma germană Derby Cycle Holding.

Comisia Europeană, care efectuează o investigaţie în numele celor 28 de state membre, a decis că trebuie aplicate taxe între 27,5% şi 83,6% pentru toate bicicletele electrice provenite din China, a informat Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Compania Giant din Taiwan, unul dintre cei mai mari producători globali de biciclete, cu fabrici în China şi Olanda, va plăti taxe de 27,5%.

Investigaţia lansată de Uniunea Europeană se va derula până în ianuarie 2019, când ar putea fi aplicate taxele definitive pentru ultimii cinci ani.

În mai, blocul comunitar a decis că producătorii chinezi de biciclete electrice vor trebui să fie înregistraţi în UE. Comisia Europeană a precizat că are suficiente dovezi care arată că producătorii chinezi vând bicicletele electrice (e-bikes) la preţ de dumping în blocul comunitar, graţie unor subvenţii incorecte.

Sistemul de înregistrare pentru bicicletele electrice va permite ca eventualele taxe să poată fi impuse de la începutul lunii mai, informează UE.

Sistemul a fost cerut de Asociaţia Producătorilor Europeni de Biciclete, care a argumentat că majorarea importurilor ieftine ar putea avea ca rezultat majorarea stocurilor înaintea sezonului principal de vânzări din 2018 şi ar afecta potenţialele taxe.

Asociaţia Producătorilor Europeni de Biciclete (EBMA) a depus o plângere împotriva practicilor de dumping ale producătorilor chinezi, care, spune aceasta, inundă piaţa UE cu produse ale căror preţuri abia acoperă costul de producţie.

Datele autorităţilor de la Beijing arată că exporturile de biciclete chinezeşti către UE au urcat cu 15% anul trecut, la 1,66 milioane de unităţi, în pofida taxelor, în timp ce vânzările de biciclete în UE au scăzut cu 6%.

Investigaţia asupra importurilor de biciclete electrice este ultima dintr-un lung şir de anchete demarate de CE asupra produselor exportate de China, care variază de la panouri solare până la oţel, şi care ar putea prejudicia relaţiile comerciale cu Beijingul.

Secretarul general al EBMA, Moreno Fioravanti, susţine că în prezent europenii cumpără aproximativ 20 de milioane de biciclete pe an, dintre care aproximativ 10% sunt biciclete electrice, iar în următorii cinci ani există potenţial de creştere a vânzărilor cu 25%.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...