Un tânăr care a câştigat la loterie 451 de milioane de dolari: Vreau să fac ceva bun pentru omenire

Un tânăr de 20 de ani din statul american Florida, desemnat unicul câştigător al premiului principal (jackpot) pus în joc de o celebră loterie din Statele Unite, în valoare de 451 de milioane de dolari, a declarat că intenţionează să folosească suma astfel obţinută pentru a se distra, pentru a-şi ajuta familia şi pentru a crea "ceva bun pentru omenire", informează BBC, potrivit Agerpres. 
Economica.net - Dum, 14 ian. 2018, 15:46
Un tânăr care a câştigat la loterie 451 de milioane de dolari: Vreau să fac ceva bun pentru omenire

Shane Missler a ghicit toate cele cinci numere, şi un număr special care au fost puse în joc la o extragere a loteriei Mega Millions. Suma obţinută de el ocupă locul al patrulea în topul celor mai valoroase câştiguri din istoria acestei loterii americane.

Tânărul american a ales opţiunea ce îi permite să primească imediat suma de 282 de milioane de dolari, care îi va fi achitată printr-o plată unică. El avea la dispoziţie şi posibilitatea de a primi întreaga sumă de 451 de milioane de dolari, dar aceasta urma să îi fie achitată în tranşe eşalonate pe parcursul unei perioade îndelungate.

Shane Missler a spus că a avut sentimentul că va câştiga în seara în care a avut loc extragerea de la loteria Mega Millions. La doar câteva minute după extragere, ce a avut loc în urmă cu o săptămână, el a publicat următorul mesaj pe Facebook: „O, Dumnezule!”.

Shane Missler s-a prezentat cu biletul câştigător la sediul general al loteriei, aflat în Tallahassee, Florida, însoţit de tatăl lui şi de un avocat.

Tânărul spune că are planuri mari în privinţa modului în care va utiliza suma astfel obţinută.

„Am doar 20 de ani, dar sper că voi folosi aceşti bani pentru diverse pasiuni ale mele, pentru a-mi ajuta familia şi pentru a face ceva bun pentru omenire”, a declarat el.

„Intenţionez să am grijă de familia mea, să mă si distrez şi să îmi cimentez calea spre un anumit succes financiar, pentru a putea să las o moştenire pentru viitor”, a dezvăluit el pentru cotidianul Tampa Bay Times.

Potrivit avocatului său, tânărul a renunţat la locul de muncă pe care îl deţinea într-o companie ce operează verificări ale informaţiilor trecute în CV-urile persoanelor care doresc să se angajeze.

Shane Missler a cumpărat biletul câştigător dintr-un magazin al lanţului 7-Eleven din oraşul lui natal, Port Richey, aflat la 64 de kilometri faţă de Tampa, folosind opţiunea „Quick Pick” („Alegere Rapidă”), care permite selectarea aleatorie a numerelor de pe tichetele de loterie.

Numerele câştigătoare au fost 28, 30, 39, 59 şi 70, iar numărul special – „Mega Ball” – a fost 10.

„Dacă există un lucru pe care l-am învăţat până acum în scurta mea perioadă petrecută pe acest pământ atunci acel lucru este faptul că aceia care îşi menţin o gândire pozitivă şi rămân sinceri cu ei înşişi sunt în cele din urmă recompensaţi. Abia aştept să văd ce îmi rezervă viitorul”, a spus Shane Missler.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...