UniCredit a obţinut 1,5 miliarde de euro din vânzarea activelor imobiliare în Austria, Italia şi Germania

UniCredit SpA, cea mai mare bancă italiană, a obţinut anul trecut aproximativ 1,5 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) din vânzarea activelor imobiliare în Austria, Italia şi Germania, finalizând mai mult de jumătate din ţinta de vânzări pe patru ani, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 17 mart. 2016, 12:27
UniCredit a obţinut 1,5 miliarde de euro din vânzarea activelor imobiliare în Austria, Italia şi Germania

‘Planul nostru privind vânzarea de birouri şi foste sedii centrale continuă într-un ritm rapid deoarece investitorii s-au arătat extrem de interesaţi de activele noastre. În viitorul apropiat vrem să vindem active de un miliard de euro’, a afirmat Paolo Gencarelli, şeful diviziei imobiliare a UniCredit.

Banca se aşteaptă să vândă anul acesta proprietăţi de aproximativ 400 milioane de euro iar ţinta până în 2018 este de 2,5 miliarde de euro, a adăugat Gencarelli.

Decizia UniCredit de a vinde active vine după ce directorul general Federico Ghizzoni a anunţat planuri de majorare a capitalului, pentru a îndeplini cerinţele stabilite de BCE.

UniCredit vrea să înfiinţeze un fond imobiliar prin intermediul căruia să vândă sucursale evaluate la 400 milioane de euro. O participaţie majoritară în acest fond va fi vândută investitorilor, a explicat Gencarelli.

Banca italiană se aşteaptă la economii anuale de 250 milioane de euro din 2018, când ar urma să fie finalizată vânzarea activelor, şeful diviziei imobiliare a UniCredit. În perioada 2013-2015, UniCredit a renunţat la 730 de sucursale şi intenţionează să elimine 400 de sedii corporate până în 2018.

Grupul bancar italian a realizat în 2015 un profit net de 1,694 miliarde de euro, sub nivelul din 2014, de două miliarde de euro, dar peste estimările analiştilor.

Banca a adăugat că, în trimestrul patru, profitul său net a scăzut cu 10%, până la 153 milioane de euro, din cauza costurilor măsurilor de restructurare cuprinse în planul strategic anunţate la finele anului.

În regiunea Europei Centrale şi de Est, în care este inclusă şi România, UniCredit a realizat anul trecut un profit net de 494 milioane de euro, cu 47,2% mai puţin decât în 2014 în principal din cauza impactului negativ al unor elemente precum programul de conversie a creditelor din Croaţia şi expunerea pe Ucraina. În schimb, veniturile au rămas stabile la 3,8 miliarde de euro graţie rezultatelor pozitive înregistrate în Turcia, Rusia, România şi Serbia.

Potrivit planului strategic revizuit, prezentat la finele anului trecut de UniCredit, banca şi-a propus ca în 2018 să ajungă la un profit net de 5,3 miliarde de euro şi un raport de capital de rang 1 (Core Equity Tier 1 – CET 1) de 12,6%, în condiţiile în care, la finele lunii septembrie, acest raport era de 10,53%. Pentru a atinge acest obiectiv, grupul bancar a anunţat că ar putea elimina până la 18.200 de locuri de muncă, în principal în Italia, Germania şi Austria, precum şi să vândă sau să restructureze activele cu performanţe slabe.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...